Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Liga Campionilor: Real Madrid, aproape de semifinale. Egal fără goluri între Malaga şi Dortmund

Liga Campionilor: Real Madrid, aproape de semifinale. Egal fără goluri între Malaga şi Dortmund

Liga Campionilor: Real Madrid, aproape de semifinale. Egal fără goluri între Malaga şi Dortmund
de M.T.    |    04 Apr 2013   •   09:31

Jose Mourinho îşi continuă visul de a deveni primul antrenor care câştigă Liga Campionilor cu trei echipe diferite, după ce Real Madrid şi-a asigurat practic prezenţa în semifinalele competiţiei în urma victoriei cu 3-0 obţinută pe teren propriu în faţa celor de la Galatasaray Istanbul.

Doar de nouă minute a avut nevoie Cristiano Ronaldo pentru a deschide scorul pe Santiago Bernabeu, portughezul finalizând elegant din interiorul careului şi ajungând astfel la 9 goluri în actuala ediţie a Ligii Campionilor.

Prin reuşita de miercuri seară, starul lui Real Madrid a rămas singur pe primul loc în clasamentul golgheterilor, Ronaldo fiind urmat de Burak Yilmaz (Galatasaray) şi Lionel Messi (FC Barcelona), ambii cu câte 8 goluri.

Până la pauză, gazdele şi-au dublat avantajul, prin Karim Benzema, atacantul francez învingându-l pe Muslera din apropiere, după o greşeală a apărării turce.

Rezultatul final a fost stabilit în minutul 73 de Gonzalo Higuain, abia introdus pe teren, jucătorul argentinian aflându-se la primul său gol în acest sezon al Ligii.

„Am luat meciul în serios şi am jucat în consecinţă. Presa spaniolă nu a fost foarte respectuoasă în privinţa celor de la Galatasaray, dar noi i-am tratat cu respect. Ştiam că e o echipă bună, cu atacanţi excelenţi, aşa că ne-am pregătit foarte bine din punct de vedere defensiv”, a spus Mourinho la finalul întâlnirii, care a avertizat că returul nu este o simplă formalitate şi „trebuie tratat la fel de serios”.

În celălalt meci al serii, tot în Spania, Malaga şi Borussia Dortmund au încheiat la egalitate, scor 0-0, la capătul unui meci care a fost totuşi extrem de spectaculos.

DEbutantă în acest sezon în Liga Campionilor, formaţia andaluză a ajuns la 14 meciuri consecutive fără înfrângere pe teren propriu în competiţiile continentale, însă campioana Germaniei a fost foarte aproape de a opri această serie, doar ratările uriaşe ale lui Mario Gotze şi Robert Lewandowski pătrând tabela neschimbată.

„Am făcut un joc bun, împotriva unui adversar incomod. Totul a funcţionat foarte bine până în momentul ultimei pase sau a finalizării. Acum ştim ce avem de făcut în retur”, a declarat antrenorul germanilor, Jurgen Klopp.

Marţi, în primele meciuri din sferturile de finală ale Ligii Campionilor, PSG şi Barcelona au treminat la egalitate (2-2), în timp ce Bayern a câştigat cu 2-0 pe teren propriu în faţa lui Juventus.

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close