Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Lionel Messi, acuzat de evaziune fiscală. Ce a hotărât justiţia

Lionel Messi, acuzat de evaziune fiscală. Ce a hotărât justiţia

Lionel Messi, acuzat de evaziune fiscală. Ce a hotărât justiţia
06 Oct 2015   •   18:49

Atacantul argentinian al echipei FC Barcelona, Lionel Messi, a fost absolvit de vină într-un caz de evaziune fiscală de 4,1 milioane de euro, a anunţat, marţi, Gazzetta dello Sport.

În schimb, procurorul a cerut ca tatăl jucătorului, Jorge Horacio Messi, să fie sancţionat cu închisoare pentru 18 luni şi cu o amendă de două milioane de euro.

Cei doi erau suspectaţi de o evaziune fiscală de 4,16 milioane de euro, fiind acuzaţi că au ascuns de fiscul spaniol o parte a veniturilor din drepturile de imagine ale jucătorului, din perioada 2006-2009. Messi şi tatăl său neagă acuzaţiile, susţinând că vinovat ar fi un fost impresar al jucătorului.

La 14 august 2013, tatăl lui Messi a plătit cinci milioane de euro fiscului. Apărarea a încercat să îl exonereze pe fotbalist de orice responsabilitate şi să îl acuze pe unul dintre foştii impresari ai acestuia, Rodolfo Schinocca.

La rândul său, Schinocca a declarat că el a încetat colaborarea cu Messi în 2006, înainte de perioada în cauză, şi l-a acuzat pe Jorge Messi că a vrut să deschidă "un cont offshore".

În urmă cu trei zile, fratele lui Lionel Messi, Matias, a fost arestat la Rosario pentru port ilegal de armă. Matias Messi, în vârstă de 32 de ani, a mai fost protagonistul unui incident similar în octombrie 2008, când a fost arestat tot la Rosario.

×
Subiecte în articol: Lionel Messi
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close