Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Lovitură grea pentru fotbalul din China. Guvernul se implică în finanțele cluburilor

Lovitură grea pentru fotbalul din China. Guvernul se implică în finanțele cluburilor

Lovitură grea pentru fotbalul din China. Guvernul se implică în finanțele cluburilor
05 Ian 2017   •   21:03

Într-un comunicat postat pe site-ul Departamentului Sportului din China, se arată că guvernul ”va reglementa și va reduce sumele transferurilor și va impune restricții privind nivelul salariilor jucătorilor” din fotbal, scrie GSP.

Astfel, oficialitățile de la Beijing vor limita cheltuielile pe care cluburile le fac în vederea achiziționării unor vedete internaționale. Acest anunț vine la doar câteva zile după ce s-a deschis perioada de transferări, iar echipele chineze au stablit adevărate recorduri pentru piața din Asia.

După cum se știe, clubul Shanghai SIPG l-a transferat pe brazilianul Oscar de la Chelsea, după o tranzacție care a costat 60 de milioane de euro. De asemenea, s-a efectuat și mutarea lui Carlos Tevez de la Boca Juniors la Shanghai Shenhua, într-o înțelegere de mari proporții financiare. Aceasta a constat în plata sumei de 10,5 milioane de euro formației argentiniene, precum și oferirea unui salariu uriaș jucătorului, de 38 de milioane de euro anual.

În 2016, transferurile din fotbalul din China au crescut de patru ori față de anul precedent, depășind chiar Premier League, considerat cel mai bogat campionat din Europa.

În schimb, naționala din această țară asiatică ocupă doar locul 82 în clasamentul mondial întocmit de FIFA, fiind mai slab decât poziția insulei St. Kitts and Nevis, care are o populație mai mică de 60.000 de locuitori.

În luna decembrie, Federația de fotbal din China a anunțat că va reduce numărul de jucători străini de la cinci la patru, la cluburile autohtone.

×
Subiecte în articol: China fotbal bani finante
Parteneri
Ministrul Muncii anunță trei tipuri noi de vouchere pentru români
x close