Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Maradona ar trebui să devină președintele FIFA. Cine spune asta

Maradona ar trebui să devină președintele FIFA. Cine spune asta

Maradona ar trebui să devină președintele FIFA. Cine spune asta
03 Iun 2015   •   18:40

Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, s-a pronunțat în favoarea unei candidaturi a legendarului fotbalist argentinian Diego Maradona la funcția de președinte al FIFA, după demisia elvețianului Joseph Blatter, transmite Agepres.

Maradona ar trebui să devină președintele FIFA, organizație care trebuie să fie condusă de un fotbalist", a declarat Maduro. "Maradona a denunțat timp de decenii abuzurile celor de la FIFA, iar ei l-au amenințat și au râs de el", a adăugat șeful statului venezuelean, citat de cotidianul L'Equipe. De menționat că președintele Federației de fotbal din Venezuela, Rafael Esquivel, se numără printre oficialii FIFA arestați săptămâna trecută în scandalul de corupție declanșat de ancheta justiției americane.

Nicolas Maduro s-a declarat însă satisfăcut de evenimentele care au zguduit FIFA în ultimele zile. "Federația Internațională de Fotbal și Federația venezueleană nu trebuie să rămână în mâinile câtorva birocrați care trăiesc din corupție. Ora justiției a sosit", a adăugat liderul de la Caracas.

Foarte bun prieten cu fostul președinte venezuelean Hugo Chavez, cu care împărțea linia politică, Maradona are relații cordiale și cu Nicolas Maduro, ales la conducerea Venezuelei după moartea lui Chavez, în 2013, actualul președinte fiind la rândul său membru al Partidului Socialist Unificat, potrivit Agepres. 

×
Subiecte în articol: Maradona joseph blatter Nicolas Maduro
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close