Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Real Madrid - Manchester United, în Supercupa Europei. Real poate câștiga al doilea trofeu consecutiv

Real Madrid - Manchester United, în Supercupa Europei. Real poate câștiga al doilea trofeu consecutiv

Real Madrid - Manchester United, în Supercupa Europei. Real poate câștiga al doilea trofeu consecutiv
08 Aug 2017   •   12:37

Real Madrid, deţinătoarea Ligii Campionilor, şi Manchester United, în calitate de câştigătoarea Europa League, se vor înfrunta, marţi, la Skopje, în Supercupa Europei, cu începere de la ora 21:45.

De altfel, ambele formaţii vor debuta astăzi oficial în noul sezon competiţional, cu Real Madrid care ţinteşte a treia sa Supercupă, după cele din 2002, 2014 şi 2016, în timp ce United are doar un trofeu (1991). Zinedine Zidane l-a inclus în lotul madrilenilor şi pe Cristiano Ronaldo, deşi portughezul s-a prezentat doar de o săptămână la antrenamente. Nici ceilalţi componenţi ai celebrei triplete BBC, Gareth Bale şi Karim Benzema, nu traversează momente prea bune, astfel că Marcos Asensio ar putea fi trimis în luptă din primul minut de Zinedine Zidane, la fel ca şi Isco. Managerul francez va miza în apărare pe Varane şi Ramos care vor trebui să-i țină piept proaspetei achiziții, aflat în plină formă, Romelu Lukaku, scrie DigiSport.

Cele două echipe s-au întâlnit o dată în această vară, iar Manchester United a învins-o pe Real Madrid cu scorul de 2-1 la loviturile de departajare, după 1-1 la finalul timpului regulamentar, la Santa Clara (California), în turneul de pregătire International Champions Cup, transmis în direct de Digi Sport. În acea partidă, Jesse Lingard (45+1) a deschis scorul pentru ''diavolii roşii'', dar campioana Europei a restabilit egalitatea prin Casemiro (69 - penalty). Henrih Mhitarian şi Daley Blind au transformat pentru echipa antrenată de Jose Mourinho, în timp ce pentru iberici a înscris Luis Miguel Quezada. Pentru Real este a treia Supercupă pe care o joacă în ultimii patru ani. Real poate deveni prima echipă care câştigă două Supercupe la rând, după AC Milan, în 1989 şi 1990. Vara aceasta ''Merengues'' au devenit prima echipă care îşi apără trofeul Ligii Campionilor/CCA de la AC Milan, în 1989 şi 1990.

Nicio echipă engleză nu a mai câştigat Supercupa Europei de la Liverpool, în 2005, care învingea formaţia ŢSKA Moscova, de atunci United (2008), Chelsea (2012, 2013) pierzând jocurile pentru Supercupă.

Meciul va fi arbitrat de o brigadă italiană, cu Gianluca Rocchi la centru, arbitri asistenţi vor fi Elenito Di Liberatore şi Mauro Tonolini, arbitri adiţionali au fost desemnaţi Davide Massa şi Massimiliano Irrati, iar arbitru de rezervă va fi Clement Turpin (Franţa).

Echipele probabile:

Real Madrid: Navas - Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo - Modric, Casemiro, Kroos - Isco, Benzema, Asensio.

Manchester United: De Gea - Valencia, Lindelof, Smalling, Blind; Herrera, Matic, Pogba - Rashford, Lukaku, Mkhitaryan

×
Subiecte în articol: Real Madrid Manchester United
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close