Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Premieră istorică în campionatul Angliei. Un african, desemnat cel mai bun jucător al anului

Premieră istorică în campionatul Angliei. Un african, desemnat cel mai bun jucător al anului

Premieră istorică în campionatul Angliei. Un african, desemnat cel mai bun jucător al anului
25 Apr 2016   •   09:20

 Internaţionalul algerian Riyad Mahrez, mijlocaşul ofensiv al lui Leicester City, a fost ales cel mai bun jucător din campionatul de fotbal al Angliei în acest sezon, de către Asociaţia fotbaliştilor profesionişti (PFA), premiul care recompensează marea sa contribuţie la reuşita echipei sale, aflată în cursa pentru câştigarea primul său titlu naţional. 

Mahrez, în vârstă de 25 ani, a marcat 17 goluri şi a oferit 11 pase decisive în acest sezon. El a devenit primul jucător african care cucereşte acest premiu şi îi succede belgianului Eden Hazard (Chelsea Londra), care a primit această recompensă anul trecut. 

Jucătorul lui Leicester City a ţinut să dedice premiul echipei sale. "Meritul aparţine întregii echipei, precum şi antrenorului meu şi staff-ului tehnic. Fără ei, nu aş fi primit acest premiu şi nu aş fi putut marca. Acesta este spiritul echipei şi vreau să le dedic lor acest trofeu", a spus Mahrez. 

Recompensa este cu atât mai frumoasă pentru Riyad Mahrez în condiţiile în care în urmă cu doi ani, când a semnat cu Leicester City, această grupare evolua în liga a doua engleză, iar acum este la un sigur pas de cucerirea primului său titlu de campioană a Angliei în 132 de ani de existenţă. 

Asociaţia fotbaliştilor profesionişti din Anglia l-a desemnat, totodată, pe Dele Alli (20 ani), mijlocaşul lui Tottenham Hotspur, cel mai bun tânăr jucător din Premier League în acest sezon. 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close