Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Steaua va întâlni pe Ludogorets Razgrad, în playoff-ul Ligii Campionilor

Steaua va întâlni pe Ludogorets Razgrad, în playoff-ul Ligii Campionilor

Steaua va întâlni pe Ludogorets Razgrad, în playoff-ul Ligii Campionilor
Sursa foto: Foto: uefa.com
de M.T.    |    08 Aug 2014   •   13:15

Steaua va întâlni pe Ludogorets Razgrad, în playoff-ul Ligii Campionilor, în urma tragerii la sorţi care a avut loc vineri la Nyon.

Primul meci împotriva campioanei Bulgariei, la care evoluează fostul dinamovist Cosmin Moţi, va avea loc la Bucureşti, pe 19 sau 20 august, urmând ca returul să se dispute o săptămână mai târziu, pe 26 sau 27 august.

Ludogores şi-a pierdut statutul de cap de serie în playoff, după ce Legia Varşovia a fost exclusă din competiţie şi înlocuită de Celtic Glasgow, în urma unei decizii a Comisiei de Disciplină a UEFA.

Echipa poloneză a câştigat cu scorul general de 6-1 duelul din turul trei preliminar cu Celtic Glasgow, dar în meciul retur, câştigat cu 2-0 în deplasare, a folosit un jucător care nu avea drept de joc, din cauza unei eliminări din sezonul precedent al Europa league.

Astfel, scoţienii au primit victoria cu 3-0 la masa verde şi s-au calificat în playoff-ul Ligii, datorită golului marcat în deplasare, în meciul pierdut cu 4-1 la Varşovia.

Echipa câştigătoare în dubla manşă a playoff-ului se va califica în grupele Ligii Campionilor, iar învinsa va merge în grupele Europa League.

Ludogorets Razgrad s-a calificat în playoff-ul Ligii Campionilor după ce a trecut de luxemburghezii de la Dudelange (4-0 şi 1-1) şi de Partizan Belgrad, după două remize, 0-0 acasă şi 2-2 în Serbia.

Înfiinţată în urmă cu doar 13 ani, campioana Bulgariei a avut o ascensiune fulminantă. În 2011, clubul a promovat în premieră în prima ligă, iar la finalul sezonului a cucerit titlul, performanţă repetată şi în 2013 şi 2014.

Echipa bulgară a impresionat în stagiunea precedentă şi în Europa, unde a ajuns până în optimile de finală ale Europa League, fază a competiţiei în care a fost eliminată de Valencia.

Ludogorets are un lot în care predomină jucătorii străini, vedetele fiind brazilienii Juninho Quixada şi Marcelinho sau internaţionalul sloven Roman Bezjak. De asemenea, în această vară, bulgarii l-au transferat de la granada pe fundaşul columbian Brayan Angulo.

Alături de Moţi, un alt fost jucător de la Ludogorets a evoluat în Liga I. Este vorba despre portughezul Vitinha, fost la CFR Cluj, CS Otopeni, Unirea Alba Iulia sau Concordia Chiajna.

Antrenorul echipei este Georgi Dermendzhiev, în vârstă de 59 de ani.

Tradiţia duelurilor cu echipele din Bulgaria este favorabilă Stelei. De-a lungul timpului, roş-albaştrii au jucat de opt ori împotriva formaţiilor din această ţară, câştigând de patru ori, remizând în trei ocazii şi fiind învinşi doar o dată.

Singura eliminare suferită de Steaua în faţa unui adversar din Bulgaria a avut loc în sezonul 1962/63 al Cupei Cupelor, atunci când Botev Plovidiv a mers mai departe după ce a pierdut cu 3-2 la Bucureşti şi a câştigat cu 5-1 pe teren propriu.

În schimb, Steaua a trecut de trei ori de TSKA Sofia, fără a fi învinsă: 3-3 şi 2-0 (preliminariile Ligii Campionilor, sezonul 1998/99); 2-1 şi 2-2 (turul I al Cupei UEFA, 2004/05); 2-0 şi 1-1 (playoff Europa League, 2011/12).

Playoff Liga Campionilor

Maribor (Slovenia) - Celtic Glasgow (Scoţia)
FC Salzburg (Austria) - Malmo (Suedia)
Aalborg (Danemarca) - APOEL Nicosia (Cipru)
Steaua (România) - Ludogorets Razgrad (Bulgaria)
Slovan Bratislava (Slovacia) - BATE Borisov (Belarus)

Besiktas (Turcia) - Arsenal (Anglia)
Standard Liege (Belgia) - Zenit St. Petersburg (Rusia)
FC Copenhaga (Danemarca) - Bayer Leverkusen (Germania)
OSC Lille (Franţa) - FC Porto (Portugalia)
Napoli (Italia) - Athletic Bilbao (Spania)

×
Subiecte în articol: steaua tragere la sorti
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close