Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Xavi a confirmat: pleacă în Qatar, după 24 de ani petrecuţi la Barcelona

Xavi a confirmat: pleacă în Qatar, după 24 de ani petrecuţi la Barcelona

Xavi a confirmat: pleacă în Qatar, după 24 de ani petrecuţi la Barcelona
25 Mai 2015   •   09:23

Xavi Hernandez, mijlocaşul lui FC Barcelona, a anunţat că va părăsi clubul catalan, după 24 de ani petrecuţi la echipele de juniori şi cea de seniori.

Unul dintre exponenţii generaţiei sale, Xavi, 35 de ani, a venit la Barcelona pe când avea 11 ani.

A jucat în 700 de partide oficiale pentru echipa blau-grana, a marcat 82 de goluri şi a dat aproape 200 de pase decisive pentru coechipierii săi.

A obţinut toate trofeele care contează: campion mondial cu echipa U-20, campion mondial, dublu campion european, de opt ori câştigător al campionatului spaniol, de trei ori al Cupei Spaniei, al Supercupei, trei trofee Champions League, câte două în Campionatul Mondial al Cluburilor şi Supercupa Europei. În total, 25 de trofee, mai multe decât oricare dintre jucătorii spanioli din întreaga istorie.

Fără a fi posesorul unui fizic impresionant şi fără a excela pe faza defensivă, Xavi s-a remarcat prin inteligenţa pe teren, o viziune perfectă asupra jocului şi o precizie deosebită a paselor.

Legendarul mijlocaş a anunţat că din vară va juca în Qatar, la Al-Sadd, acolo unde consideră că este "un proiect foarte bun pentru mine".

La capitolul nerealizări a trecut faptul că nu a marcat un hattrick şi nici un gol din foarfecă. "Dar mai am timp" a spus la conferinţa de presă prin care şi-a luat adio de la club şi de la fani.

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close