Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Lucian Bălan s-a sinucis! Fostul câștigător al Ligii Campionilor cu Steaua avea 56 de ani

Lucian Bălan s-a sinucis! Fostul câștigător al Ligii Campionilor cu Steaua avea 56 de ani

Lucian Bălan s-a sinucis! Fostul câștigător al Ligii Campionilor cu Steaua avea 56 de ani
12 Noi 2015   •   18:34

 Lucian Bălan, fost jucător al Stelei și cîștigător al Ligii Campionilor în 1986, s-a sinucis azi, la 56 de ani, anunţă GSP.ro.

Născut în 1959, mijlocașul a jucat aproximativ 100 de meciuri în tricoul Stelei și a cucerit nouă trofee cu formația roș-albastră.

Bălan a avut o ultimă lună cumplită. Pe 2 octombrie mama sa a decedat, iar el a suferit un accident vascular cerebral.

Bălan mai încercase de două ori să se sinucidă. A treia încercare i-a adus moartea.

Ascensiunea ca fotbalist a lui Bălan şi decăderea din viaţa de zi cu zi

1985 - ajunge la Steaua de la FC Baia Mare
1986 - cîştigă Cupa Campionilor Europeni cu Steaua
1987 - cîştigă şi Supercupa Europei cu Steaua
1989 - se transferă în Belgia, la Beerschot
1990 - pleacă din Belgia în Spania, la Real Murcia, în Liga a II-a
1991 - renunţă la cariera de jucător şi se apucă de antrenorat
1994 - renunţă şi la antrenorat, ultima dată fiind pe banca lui FC Baia Mare
1997 - se angajează ca taximetrist în Baia Mare
1999 - devine redactor sportiv la Radio Contact
2004 - devine angajat la televiziunea Orizont TV în Baia Mare
2008 - soţia divorţează de el, acuzîndu-l că pierde banii la jocurile de noroc
2010 - e angajat la Centrul de copii şi juniori al Stelei, dar e dat afară după două luni, fiind acuzat că vine băut la stadion
2010 - cu datorii de sute de milioane de lei vechi, fiind acuzat că a căzut în patima alcoolului şi a jocurilor de noroc, încearcă să se sinucidă

În a doua jumătate a anilor '80 era unul dintre cei mai invidiaţi oameni din România. Juca fotbal în marea echipă a Stelei, iar fotbaliştii erau priviţi şi atunci ca nişte privilegiaţi. Aveau acces la multe beneficii, primeau salarii mari, iar cei de la Steaua aveau şi avantajul gradelor în armată. Cu toate acestea, la aproape 25 de ani distanţă de acel moment, Lucian Bălan a ajuns într-o situaţie disperată.

Părăsit de soţie din cauza faptului că a căzut în patima jocurilor de noroc şi a băuturii, dat afară de Steaua pentru că venea sub influenţa băuturilor alcoolice la Centrul de copii şi juniori, Bălan a ajuns la limita subzistenţei şi a încercat să se sinucidă. Un alt lucru care l-a împins spre acest gest disperat e faptul că are datorii de sute de milioane de lei vechi.

Tocmai din acest motiv, GSP a făcut ieri o analiză financiară a jucătorilor şi antrenorilor din lotul cu care Steaua a realizat acea fabuloasă performanţă. Concluzia e dură: pentru unii dintre componenţii acelei echipe nu a fost de ajuns să fie fotbalişti de clasă şi să cîştige bani buni pentru acele vremuri. Viaţa de după Revoluţie le-a fost aproape fatală unora, exemple fiind Majearu, Pistol şi Bălan, care n-au fost pregătiţi sau n-au ştiut ce să facă în România cu banii cîştigaţi înainte de '89.

La polul opus sînt Iordănescu, Boloni şi Piţurcă, ultimul fiind unul dintre cei mai înstăriţi oameni din actualul fotbal românesc, în ciuda faptului că poate nu era între primii 5 cei mai buni jucători ai acelei echipe a Stelei din anii '80.

×
Subiecte în articol: Steaua Bucuresti Liga Campionilor
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close