Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Astra Giurgiu a câştigat Supercupa României, după ce a învins CFR Cluj cu 1-0

Astra Giurgiu a câştigat Supercupa României, după ce a învins CFR Cluj cu 1-0

Astra Giurgiu a câştigat Supercupa României, după ce a învins CFR Cluj cu 1-0
Sursa foto: Foto: Facebook
16 Iul 2016   •   23:54

Astra Giurgiu a câştigat Supercupa României la fotbal, sâmbătă seara, pe Cluj Arena din Cluj-Napoca, după ce a învins-o pe CFR Cluj cu scorul de 1-0 (0-0), într-un meci disputat în mare parte pe o ploaie torenţială.

William De Amorim a marcat singurul gol al partidei (86) şi i-a adus campioanei Astrei a doua Supercupă, după cea din 2014.

CFR Cluj, deţinătoarea Cupei României, are şi ea două Supercupe (2009, 2010), jucând de două ori cu trofeul pe masă (2012, 2016).

Meciul s-a desfăşurat pe o ploaie torenţială în multe momente în repriza secundă, în urma căreia terenul a băltit, fapt care a afectat calitatea jocului.

Astra a fost mai activă în prima repriză, însă nu a reuşit să îşi creeze prea multe ocazii clare de gol. Au fost şuturi expediate peste poartă de Teixeira (7) şi Ioniţă II (27), dar cea mai mare situaţie s-a consumat în minutul 21, când centrarea lui Boudjemaa din lovitură liberă a fost reluată la colţul scurt de Fabricio cu capul, însă Marc a respins în corner.

Prima parte a meciului a fost marcată şi de o dublă accidentare, în min. 28, când Păun şi Lung jr s-au ciocnit la un duel aerian, iar extrema clujeană a evoluat cu un bandaj pe cap, în timp ce goalkeeper-ul a fost schimbat la pauză.

În repriza a doua, CFR a fost mai insistentă, iar Gavrilaş a fost solicitat de un şut al lui Bud (46) şi o minge trimisă cu capul de Lopez (48). Astra a avut o singură oportunitate, prin Teixeira (80), cu capul. CFR a mai creat pericol la poarta lui Gavrilaş, prin Guima (77) şi Juan Carlos (86).

Soarta meciului a fost decisă cu ajutorul apei din gazon, în minutul 86, când Larie a trimis o minge spre portarul Marc, balonul s-a oprit din cauza apei, iar Marc a fost nevoit să intervină prin alunecare, balonul a ajuns la William De Amorim, care l-a trimis în poarta goală din afara careului.

CFR a fost aproape de egalare în prelungiri (90+3), dar Nouvier şi Mureşan nu au reuşit să profite de eroarea lui Gavrilaş.

Astra a fost condusă la acest meci de pe banca tehnică de secundul Cristian Petre, deoarece principalul Marius Şumudică este suspendat (pentru eliminarea din meciul cu ASA Târgu Mureş, din finalul sezonului trecut).

La meci au asistat noul selecţioner al naţionalei României, germanul Christoph Daum, secundul său Rudi Verkempinck, precum şi fostul internaţional român Dorinel Munteanu, susceptibil de a fi şi el secund al naţionalei.

Medaliile au fost înmânate, în ploaie, de preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu. Un trofeu special a primit De Amorim, brazilian naturalizat, desemnat cel mai bun jucător al meciului. Christoph Daum a oferit Supercupa României învingătorilor.

Astra Giurgiu - CFR Cluj 1-0 (0-0)
A marcat: William De Amorim (86).
Cluj-Napoca, Cluj Arena: 9.980 spectatori
Supercupa României 2016

Au evoluat echipele:
Astra: 1. Silviu Lung jr (12. George Gavrilaş, 46) - 32. Kristi Vangjeli, 2. Geraldo Alves, 4. Fabricio Silva, 13. Junior Morais (căpitan) - 31. Alex Ioniţă II, 20. Florin Lovin (15. Cristian Oros, 84), 23. Fernando Boldrin - 24. Damien Boudjemaa (11. Daniel Florea, 61), 80. Filipe Teixeira, 91. William De Amorim. Antrenor: Cristian Petre.
Rezerve neutilizate: 14. Romario Moise, 19. Boubacar Mansaly, 77. Alexandru Stan, 96. Silviu Balaure.
CFR Cluj: 28. Traian Alexandru Marc - 22. Tiago Lopes, 6. Ionuţ Larie, 30. Andrei Mureşan, 45. Mario Camora (căpitan) - 17. Antonio Jakolis (19. Bryan Nouvier, 87), 10. Davide Petrucci, 25. Juan Carlos Real Ruiz, 7. Adrian Păun - 21. Sergiu Negruţ (11. Cristian Lopez, 46), 26. Cristian Bud (9. Guimaraes Pinho Bruno ''Guima'', 70). Antrenor: Vasile Miriuţă.
Rezerve neutilizate: 1. Mihai Mincă - 4. Răzvan Horj, 14. Andrei Tînc, 16. Szilard Vereş.

Arbitru: Istvan Kovacs (Carei); arbitri asistenţi: Vasile Marinescu, Valentin Avram; arbitru de rezervă: Marcel Bîrsan (toţi din Bucureşti)
Observator FRF pentru arbitri: Ioan Onicaş (Zalău), observator FRF de joc: Octavian Goga (Braşov)
Cartonaşe galbene: Petrucci (15), Jakolis (20), Larie (38), Tiago Lopes (45), Filipe Teixeira (58), Boldrin (74), Lopez (74), Gavrilaş (90+1), Fabricio (90+5).

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close