Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Astra Giurgiu a fost sancţionată de UEFA din cauza datoriilor

Astra Giurgiu a fost sancţionată de UEFA din cauza datoriilor

Astra Giurgiu a fost sancţionată de UEFA din cauza datoriilor
de M.T.    |    20 Sep 2013   •   20:02

Comisia de Control Financiar a Cluburilor (CFCB) din cadrul UEFA a decis, vineri, să sancţioneze clubul Astra Giurgiu cu reţinerea temporară a banilor pe care gruparea patronată de Ioan Niculae urma să îi primească pentru participarea în sezonul 2013/14 al Europa League, informează Agerpres.

Decizia a fost luată după ce, la ultima sa şedinţă, CFCB „a identificat, în şase cazuri, importante sume restante faţă de alte cluburi şi/sau faţă de personal sau faţă de administratori sociali sau fiscali”, se arată pe site-ul forului european.

Comisia condusă de fostul prim ministru belgian Jean-Luc Dehaene a sancţionat alte cinci cluburi pentru încălcarea regulilor de Fair Play Financiar ale UEFA, după ce cluburile în cauză nu au furnizat date legate de datorii restante la data de 30 iunie.

Astfel, Metalurg Doneţk (Ucraina), HNK Hajduk Split (Croaţia), HSK Zrinjski (Bosnia), Skonto Liga (Letonia) şi Trabzonspor (Turcia) se află în aceeaşi situaţie ca şi Astra.

Măsura va fi menţinută până când cluburile în cauză îşi vor achita obligaţiile sau până când CFCB va lua o decizie finală.

 Astra, debutantă în cupele europene în acest sezon, a ajuns până în plyoff-ul Europa League, unde a fost eliminată de Maccabi Haifa, înregistrând 4 victorii, 3 egaluri şi un singur eşec.   

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close