Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Christoph Daum, propunere-șoc pentru Naționala României. Pe cine ar vrea neamțul antrenor în locul său

Christoph Daum, propunere-șoc pentru Naționala României. Pe cine ar vrea neamțul antrenor în locul său

 Christoph Daum, propunere-șoc pentru Naționala României. Pe cine ar vrea neamțul antrenor în locul său
15 Sep 2017   •   16:58

Fostul selecționer Christoph Daum are o propunere-surpriză pentru locul pe care îl lasă liber. Pe secundul său, Ionuț Badea. La plecarea din România, Daum a afirmat că ”Ionuț Badea ar fi o variantă foarte bună”.

Germanul a plecat încălcat de regrete. "Nu este atât de uşor să exprimi în cele mai potrivite cuvinte pentru că mie chiar mi-a plăcut această ţară, oamenii, a fost o onoare să muncesc pentru această ţară, pentru FRF, alături de jucători şi de tot staff-ul federaţiei. Sunt extrem de dezamăgit că nu am putut să mă ridic la înălţimea aşteptărilor, mai ales atunci când vorbim despre procesul de reconstrucţie pentru Euro 2020.

Trebuie să îmi asum responsabilitatea pentru ratarea calificării, chiar dacă era un obiectiv extrem de greu de atins ţinând cont că se califică doar 12 echipe din Europa, plus ţara gazdă, Rusia. Pe de altă parte, la anul veţi avea alegeri la FRF, iar dacă forul conducător va aduce un selecţioner român, poate vor dispărea toate criticile, lucrurile se vor linişti. Eu am fost independent, nu am ţinut cont de niciun nume, de niciun club. Am ţinut legătura cu toate cluburile, dar acum este momentul să ne gândim la un selecţioner român şi eu cred că aşa vor alege. Regret despărțirea, dar înțeleg că un selecționer este judecat după rezultate, iar la mine nu au fost cele așteptate. Rămân cu un gust amar după această despărțire pentru că în momentul în care am fost adus aici mi s-a spus că obiectivul este calificare la EURO 2020 și trebuie să fac un program pentru acea campanie, program pe care l-am demarat.

După aceea, nu știu de ce, cei de la FRF au schimbat obiectivul și au zis că vor neapărat calificarea la Cupa Mondială din 2018, deși discuția inițială a fost pentru 2020. Normal că sunt câteva decizii pe care mi le reproșez, dar eu știu că am muncit foarte mult și am făcut tot ceea ce am putut ca să obțin rezultate. România este o țară extraordinară și o să revin cu plăcere aici. Mă așteptam ca fotbalul românesc să fie mai organizat și să se preocupe mai mult de tineri”, a declarat fostul selecţioner al României, Christoph Daum.

Fostul selecționer a spus că nu regretă neconvocările lui Budescu și Alibec.

" Budescu și Alibec pot ajunge cei mai buni jucători ai României, dar nu-mi reproșez neconvocărilor, totul a fost gândit și argumentat. Ei sunt niște jucători extraordinari, am văzut meciul de aseară, au jucat foarte bine, dar cred că în ceea ce-i privește pe ei am luat deciziile corecte. Am avut o relație mai bună și l-am cunoscut mai mult pe Alibec decât pe Budescu”, a spus Daum.

Daum spune că ar fi putut rămâne în România: "Dacă eram mai tânăr, poate rămâneam să antrenez o echipă de club din România. Aşa, cred că mă voi orienta spre alte zări. A fost o onoare să lucrez pentru această ţară şi sunt extrem de dezamăgit că nu m-am ridicat la înălţimea aşteptărilor. Vreau să mă întorc în vacanţe aici, să merg în Moldova sau în Transilvania".

×
Subiecte în articol: christoph daum nationala Romaniei FRF
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close