Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Cine este Ionuț Lupescu, candidat la alegerile FRF, susținut de majoritatea celor din ”Generația de Aur”

Cine este Ionuț Lupescu, candidat la alegerile FRF, susținut de majoritatea celor din ”Generația de Aur”

Cine este Ionuț Lupescu, candidat la alegerile FRF, susținut de majoritatea celor din ”Generația de Aur”
17 Apr 2018   •   20:27

Ioan Angelo Lupescu, cunoscut ca Ionuț Lupescu, s-a născut pe 9 decembrie 1968, la București, fiind fiul regretatului internaţional Nicolae Lupescu. A început fotbalul la Mecanică Fină în 1979, trecând apoi la Dinamo în 1982. A debutat în Divizia A la 21 septembrie 1986.

"Kaiserul" a fost component al "Generației de Aur a fotbalului românesc" și a participat la patru turnee finale, inclusiv la Campionatul Mondial din SUA (1994), când România a ajuns până în sferturi, după ce a învins echipe precum Argentina, SUA sau Columbia. Tricolorii au pierdut dramatic în sferturi în fața Suediei.

A evoluat pentru Dinamo București (România), Bayer 04 Leverkusen (Germania), Borussia Mönchengladbach (Germania), Bursaspor (Turcia), Al-Hilal (Arabia Saudită)

La echipa națională a strâns 74 de selecții și a marcat 6 goluri.

Ionuţ Lupescu a absolvit cursurile Universităţii Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti, urmând un master în relaţii internaţionale în cadrul Academiei de Studii Economice din București.

Ionuț Lupescu a fost numit în funcţia de director general de către Comitetul Executiv al FRF la 22 noiembrie 2005. Atribuţiile lui Ionuţ Lupescu în cadrul Federaţiei Române de Fotbal au inclus coordonarea activităţii departamentelor juridic, internaţional, financiar, sportiv şi marketing.

În august 2011, s-a retras din funcţia de director general al FRF și a preluat rolul de consilier pe probleme de dezvoltare a fotbalului la UEFA. Apoi a devenit, în 2012, Director al Comisiei Tehnice a UEFA, fiind liderul și coordonatorul oficial al tuturor antrenorilor din Europa. Lupescu l-a înlocuit în funcție pe legendarul tehnician scoțian Andy Roxburgh (1994-2012). Fostul internațional a demisionat din această funcție la începutul lunii februarie a acestui an, când a decis să candideze la preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal.

×
Subiecte în articol: Ionut Lupescu
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close