Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Serbia - România 2-2, în Liga Naţiunilor

Serbia - România 2-2, în Liga Naţiunilor

Serbia - România 2-2, în Liga Naţiunilor
Sursa foto: foto: Facebook/Echipa Nationala de Fotbal
10 Sep 2018   •   23:46

Naţionala de fotbal a României şi reprezentativa Serbiei au terminat la egalitate, 2-2 (0-1), luni seara, pe Stadionul ''FK Partizan'' din Belgrad, în Grupa a 4-a din Seria C a Ligii Naţiunilor.

Aleksandar Mitrovic (26, 63) a marcat golurile gazdelor, în timp ce pentru echipa României au înscris Nicolae Stanciu (48 - penalty) şi George Ţucudean (68).

Tricolorii au făcut un joc mult mai bun decât cel de vineri cu Muntenegru (0-0, la Ploieşti) şi au obţinut un rezultat foarte important, în faţa unei echipe solide, care a participat la Cupa Mondială din Rusia.

Selecţionerul Cosmin Contra a făcut nu puţin de şase modificări faţă de partida cu Muntenegru, printre cei introduşi ca titular fiind şi debutantul Denis Drăguş.

România a avut primele acţiuni ofensive în min. 7, când la capătul unui contraatac, Chipciu a tras pe lângă poartă din cădere, iar apoi Ţucudean a şutat din unghi pe lângă ţintă.

Imediat, Serbia a avut o mare oportunitate de a deschide scorul (8), Mitrovic reluând cu capul după cornerul lui Ljajic, însă Tătăruşanu a respins în transversală.

Serbia a avut iniţiativa în continuare şi Milinkovic-Savic (25) a trecut pe lângă gol, reluând cu capul pe lângă poartă.

Gazdele au marcat în min. 26, când şutul lui Kolarov a fost respins de Tătăruşanu, iar Mitrovic, aflat la pământ, a împins mingea în plasă cu toată opoziţia fundaşilor.

Pe finalul primei reprize, tricolorii au dat o replică mai consistentă. Stanciu a executat bine o lovitură liberă (38), dar Ţucudean nu a reuşit să devieze balonul. România putea intra la egalitate la pauză, dar şutul lui Chipciu (45) din marginea careului a fost deviat de Kolarov în bara transversală.

România a început mult mai motivată repriza secundă şi a reuşit egalarea la scurt timp: Chipciu, unul dintre cei mai buni jucători ai echipei noastre, a fost faultat în careu de Kolarov, iar Stanciu a transformat penalty-ul acordat (48).

Debutantul Drăguş a avut o acţiune personală, dar aceasta s-a încheiat cu un şut pe lângă poartă (59).

Serbia a revenit în ofensivă, dar masivul Mitrovic (60) a şutat peste poartă de la 20 de metri. Atacantul sârb a reuşit să aducă echipa gazdă în avantaj în min. 63, când a preluat în careu şi a şutat dintre trei jucători, Manea, Bălaşa şi Anton.

Echipa României nu s-a resemnat, iar Stanciu a fost aproape de gol (68), însă şutul său a fost deviat de Spajic aproape de gol. La cornerul care a urmat, executat de Stanciu, Ţucudean a şutat la colţul scurt şi a restabilit egalitatea, 2-2 (68).

Serbia a căutat golul victoriei, dar Tătăruşanu a fost la post la şutul lui Tadic (70), Mitrovic a reluat alături cu capul din centrarea lui Prijovic (83), iar apoi Prijovic (85), bine găsit de Mitrovic în careu, a reluat peste poartă.

România putea da lovitura la Belgrad, însă portarul Dmitrovic a respinsa salvator de la colţul scurt şutul lui Mitriţă (90).

Ultima ocazie a partidei a fost semnată de Matic (90+5), al cărui şut de la 30 de metri a fost reţinut în doi timpi de Tătăruşanu.

România va juca următoarele meciuri din Liga Naţiunilor luna viitoare, cu Lituania în deplasare (11 octombrie) şi cu Serbia acasă (14 octombrie).

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Nationala de fotbal a Romaniei Serbia
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close