Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Naţionala Under 19 a României a aflat în ce urnă a fost repartizată pentru tragerea la sorţi a Turului de Elită

Naţionala Under 19 a României a aflat în ce urnă a fost repartizată pentru tragerea la sorţi a Turului de Elită

Naţionala Under 19 a României a aflat în ce urnă a fost repartizată pentru tragerea la sorţi a Turului de Elită
27 Noi 2015   •   13:56

Forul european a publicat ieri lista oficială a capilor de serie şi a împărţirii pe urne a echipelor calificate la Turul de Elită în urma căruia se vor stabili cele şapte naţionale calificate la EURO 2016, alături de Germania, ţara organizatoare, potrivit frf.ro.

Tragerea la sorţi a componenţei grupelor contând pentru Turul de Elită se va face în ziua de 3 decembrie, la Nyon, în Elveţia. În urma rezultatelor înregistrate în cadrul celor 13 grupe de calificare, un număr de 27 de echipe au ajuns în faza Turului de Elită. 13 dintre acestea au fost câştigătoarele grupelor: Slovenia, Croaţia, Polonia, Anglia, Turcia, Israel, Portugalia, Austria, Slovacia, Franţa, Elveţia, Cehia şi Belgia.

Alte 13 echipe s-au calificat din postura de ocupante ale locului secund, pe această listă aflându-se şi România, care a fost şi ţara gazdă a grupei a XI-a de calificare, disputată la Oradea şi Paleu, în perioada 12-17 noiembrie. Elevii lui Andrei Spier (foto) au învins cu acelaşi rezultat, 2-0, pe Feroe şi Andorra, dar au pierdut duelul cu Elveţia, scor 1-3, terminând pe locul secund, în spatele naţionalei helvete. Celelalte 12 ocupante de loc secund au fost Scoţia, Muntenegru, Bulgaria, Italia, Ucraina, Danemarca, Grecia, Georgia, Irlanda de Nord, Olanda, Serbia şi Suedia.

Pe lista participantelor la Turul de Elită mai apar Rusia, care a obţinut calificarea din postura de cea mai bine clasată ocupantă a locului trei şi Spania, campioana en-titre.

UEFA a anunţat şi cele patru urne pe baza cărora se va stabili componenţa celor şapte mini-turnee care alcătuiesc Turul de Elită. Criteriul de departajare care a stat la baza formării urnelor a fost numărul de puncte obţinut de echipe în cadrul grupelor de calificare.

Astfel, s-a ajuns la situaţia în care câştigătoare de grupe, cum ar fi Turcia şi Slovacia, care au avut şase respectiv cinci puncte, au fost trimise în urna a treia, respectiv a patra. În acelaşi timp, două ocupante de loc secund, Olanda şi Serbia, au fost repartizate în prima, respectiv a doua urna.

Ca urmare a rezultatelor obţinute în turneul de la Oradea şi Paleu, România a ocupat locul 18 în clasamentul general, fiind repartizată în urna a treia, alături de Ucraina, Scoţia, Muntenegru, Turcia, Suedia şi Grecia.

Conform comunicatului oficial al UEFA, cele şapte turnee contând pentru Turul de Elită se vor disputa în primăvara anului viitor, cu menţiunea ca ultima etapă să aibă loc mai devreme de 27 mai 2016.

Câştigătoarele grupelor vor participa la Campionatul European alături de Germania, care este ţara organizatoare. Turneul final al competiţiei va avea loc în perioada 11-24 iulie 2016.

URNELE TURULUI DE ELITĂ

►Urna A: Spania, Portugalia, Cehia, Elveţia, Belgia, Franţa, Olanda

►Urna B: Israel, Polonia, Croaţia, Austria, Anglia, Slovenia, Serbia

►Urna C: Ucraina, Scoţia, Montenegru, ROMÂNIA, Turcia, Suedia, Grecia

►Urna D: Danemarca, Slovacia, Italia, Bulgaria, Irlanda de Nord, Georgia, Rusia

×
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close