Antena 3 CNN Sport Fotbal intern O legendă a fotbalului românesc a încetat din viață: fostul tricolor Dumitru Antonescu avea 71 de ani

O legendă a fotbalului românesc a încetat din viață: fostul tricolor Dumitru Antonescu avea 71 de ani

O legendă a fotbalului românesc a încetat din viață: fostul tricolor Dumitru Antonescu avea 71 de ani
25 Apr 2016   •   12:08

Fostul jucător al Farului Constanța Dumitru Antonescu a încetat din viață. Avea 71 de ani și îmbrăcase de 14 ori tricoul echipei naționale.  

"Academia de Fotbal Gheorghe Hagi şi clubul FC Viitorul îşi exprimă regretul pentru dispariţia celui mai titrat jucător din istoria Farului, Dumitru Antonescu, omul care a adunat cele mai multe prezenţe pe prima scenă fotbalistică a ţării din istoria fotbalului constănţean", se arată într-un mesaj de condoleanțe.

Dumitru Antonescu a jucat 400 de meciuri în Liga I, 14 meciuri în echipa națională, a purtat banderola de căpitan timp de 15 ani și a antrenat echipa timp de doi ani, între 1983 - 1985. A obținut pe când activa la Farul de trei ori locul 4 în campionat. El juca pe postul pe libero, dar îi plăcea foarte mult să stea și în poartă, scrie reporterntv.ro.

Cel supranumit „Regele apărării Constanței“ s-a născut la Constanța, în anul 1945. A învățat să bată mingea pe maidan. Copilăria și-a petrecut-o aproape de malul mării, pe strada Căiuți. Tatăl său, Tudor, este un fost jucător de popice, cel mai bun pe regiunea Dobrogea.

A jucat la Electrica Constanța, apoi la Steaua II București, acolo unde și-a satisfăcut și stagiul militar. Pentru că echipa nu l-a păstrat, s-a întors la malul mării și de la 1 ianuarie 1967 a fost cooptat la Farul Constanța. Și aici a jucat până în anul 1985 când a plecat ca antrenor la o grupare de fotbal din Călărași.

A jucat pe teren până la vârsta de 39 de ani. A fost curtat de Steaua și Dinamo, dar a refuzat propunerile lor. Putea să rămână în Australia, acolo unde a primit oferta de a închega o echipă a românilor, dar s-a întors în țară.

×
Subiecte în articol: echipa nationala
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close