Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Parcursul lui Patrick Ekeng la Dinamo: a jucat 11 meciuri și a marcat un singur gol

Parcursul lui Patrick Ekeng la Dinamo: a jucat 11 meciuri și a marcat un singur gol

Parcursul lui Patrick Ekeng la Dinamo: a jucat 11 meciuri și a marcat un singur gol
Sursa foto: Foto: Facebook
de M.Z.    |    07 Mai 2016   •   01:35

Fotbalistul Patrick Ekeng, decedat vineri seara după ce s-a prăbușit pe gazon în timpul meciului, a jucat de la transferul său din luna ianuarie în 11 meciuri pentru formația Dinamo, în trei competiții, marcând un gol important în derby-ul cu Steaua din semifinalele Cupei României, încheiat la egalitate, 2-2, potrivit agerpres.ro.

Camerunezul în vârstă de 26 de ani a fost legitimat de clubul Dinamo la 11 ianuarie 2016, el venind din postura de jucător liber de contract. De altfel, Ekeng nu avea echipă din 31 august 2015, dată la care și-a reziliat înțelegerea cu gruparea spaniolă Cordoba.

La formația spaniolă a fost coleg cu atacantul român Florin Andone în sezonul 2014-2015, în care a jucat în 14 partide și a marcat un gol.

Născut în 26 martie 1990, în orașul Yaounde din Camerun, Ekeng a început fotbalul ca junior la clubul local Canon Yaounde, el debutând în echipa de seniori la 18 ani. Evoluțiile bune din campionatul camerunez i-au adus transferul în Europa în 2009, când a semnat un contract cu gruparea franceză Le Mans.

Inițial a evoluat la formația a doua a clubului Le Mans, primul său meci ca jucător profesionist înregistrându-se în 2010, în eșalonul secund al campionatului Franței. Ulterior, a mai jucat pentru cluburile Rodez (Franța) și Lausanne (Elveția), pentru ca în 2014 să ajungă la Cordoba.

În România a ajuns la începutul acestui an, el efectuând vizita medicală alături de lotul formației Dinamo la 12 ianuarie, la Institutul Național de Medicină Legală din București. Jucătorul camerunez a făcut pregătirea de iarnă sub comanda antrenorului Mircea Rednic în stagiile centralizate de la Izvorani, Săftica și Cipru.

Fost component de bază al selecționatei Under 20 a Camerului, Patrick Ekeng a evoluat și de șapte ori pentru echipa națională de seniori a țării sale.

Fotbalistul dinamovist Patrick Ekeng a murit la spital, vineri seara, după ce medicii de la Spitalul de Urgenţă Floreasca au încercat timp de zeci de minute să îl resusciteze.

Din momentul în care fotbalistul a căzut ca secerat și până când a fost urcat în ambulanţă au trecut 2 minute şi 47 de secunde, deși mașina Salvării era pe stadion.

Medicul echipei Dinamo: Lui Patrick Ekeng nu i s-a făcut resuscitare pe teren

Citiți și Ipoteză groaznică: Dinamovistul Ekeng, dus la spital cu o ambulanță dotată necorespunzător

×
Subiecte în articol: Patrick Ekeng Patrick Ekeng a murit
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close