Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Președintele FRF anunță naturalizarea primului jucător străin

Președintele FRF anunță naturalizarea primului jucător străin

Președintele FRF anunță naturalizarea primului jucător străin
17 Iul 2016   •   08:09

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a anunţat sâmbătă seara, la finalul Supercupei României, că săptămâna viitoare vor fi depuse actele pentru naturalizarea jucătorului portughez al echipei CFR Cluj Mario Camora. 

Acesta va deveni al doilea fotbalist naturalizat care va fi susceptibil de a juca pentru echipa naţională a României după brazilianul William De Amorim, care a primit cetăţenia română la 27 mai. 

"Săptămâna viitoare se va finaliza pocedura de depunere a actelor în ceea ce îl priveşte pe Mario Camora. După aceea el intră într-o procedură care, în mod normal, am putea să o estimăm la 45-60 de zile, depinde de autorităţi. În momentul de faţă Camora este sigurul fotbalist în ceea ce priveşte naturalizarea", a spus Burleanu. 

Întrebat dacă Supercupa României trebuia întreruptă din cauza ploii abundente, preşedintele FRF a evitat un răspuns direct: "Nu sunt arbitru. Arbitrul e cel care ia o astfel de decizie, nu noi, cei care stăm în tribună şi facem premierea. A fost o Supercupă ploiasă. Ne aşteptam să avem parte şi de puţin mai mult fotbal, dar asta a fost vremea în această seară". 

Răzvan Burleanu a menţionat că gazonul de pe Cluj Arena va fi schimbat de autorităţile locale înaintea partidei echipei naţionale a României cu Muntenegru, programată la 4 septembrie, în cadrul preliminariilor CM 2018. "Gazonul de aici (n.r. - de pe Cluj Arena) trebuie neapărat înlocuit, pentru că nu putem juca pe o asemenea suprafaţă cu Muntenegru în luna septembrie. Am discutat cu autorităţile locale care ne-au dat garanţii că va fi schimbat gazonul. Mai ales că în luna august acest stadion va găzdui un concert şi cu siguranţă actualul gazon va fi distrus", a explicat Burleanu. 

Astra Giurgiu a câştigat Supercupa României la fotbal, sâmbătă seara, pe Cluj Arena din Cluj-Napoca, după ce a învins-o pe CFR Cluj cu scorul de 1-0 (0-0), într-un meci disputat în mare parte pe o ploaie torenţială. 

William De Amorim a marcat singurul gol al partidei (86) şi i-a adus campioanei Astra Giurgiu a doua Supercupă, după cea din 2014. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: FRF razvan burleanu
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close