Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Război între FRF și LPF. Răzvan Burleanu: ”E ceva putred”

Război între FRF și LPF. Răzvan Burleanu: ”E ceva putred”

Război între FRF și LPF. Răzvan Burleanu: ”E ceva putred”
22 Iul 2016   •   16:56

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că "este ceva putred la Liga Profesionistă de Fotbal", precizând că oficialii acestei instituţii fug de responsabilitate lăsând Comisia de Disciplină a FRF să decidă dacă Rapid, club aflat în faliment, poate evolua în Liga I, ediţia 2016-2017. 

"Nici eu nu ştiu cine va juca în Liga I. Mă aşteptam să aflu aseară din conferinţa LPF că Rapid, Timişoara sau Arad va evolua în Liga I. Luni se întruneşte Comisia de Disciplină. Ea va lua o decizie, eu nu o să mă antepronunţ, adică să spun cine merită să joace în Liga I. Comisia poate să întoarcă la Ligă cazul şi să spună că e o decizie de for organizator. Dar mă întreb dacă se ştia că se va ajunge în această situaţie, pentru că mă gândesc că e ceva putred la Ligă în ceea ce priveşte această situaţie, de ce nu s-a sesizat cu o lună în urmă Comisia de Disciplină în această fugă de responsabilitate, pentru că din punctul meu de vedere este o fugă de responsabilitate. Iar azi cu siguranţă aveam epuizată şi calea de atac, şi TAS-ul, şi ştiam care dintre echipe începe campionatul. În momentul în care declanşezi o astfel de procedură mergi la Comisia de Disciplină, la Recurs şi apoi la TAS. Din punct de vedere al timpului ai nevoie de zile, pentru că nu poţi să aduni cele trei instanţe într-o cameră şi să hotărască. Eu i-am întrebat pe cei de la LPF când iau o decizie privind echipa care va juca, după prima instanţă sau când? Pentru că în mod normal o decizie se ia după o hotărâre definitivă", a spus Burleanu. 

Preşedintele FRF a menţionat că în viitorul apropiat va fi modificat regulamentul pentru a se introduce prevederi clare privind cluburile în faliment sau în insolvenţă. "Regulamentul de azi nu prevede nimic referitor la faliment, aşa cum nu prevede nici despre insolvenţă. Noi am susţinut încă de acum un an că nu au ce căuta în Liga I cluburile în insolvenţă, pentru că este o viciere a competiţiei. Dar atunci reprezentanţii Ligii au fost susţinătorii cluburilor aflate în insolvenţă. În perioada imediat următoare vom reglementa aceste lucruri. Dar nu e uşor, pentru că e nevoie de modificarea cadrului normativ, ca să nu se trezim într-o situaţie asemănătoare cazului Universitatea Craiova. FRF exclude un club în insolvenţă, dar el intră sub protecţia statului. Şi astfel ai mari dificultăţi în a lua decizii. Aşa e şi cu un club în faliment, până nu ai o decizie a administratorului judiciar nu ai posibilitatea de a interveni. Dar noi, FRF, de acum înainte vom susţine excluderea cluburilor aflate în insolvenţă. Sunt decizii dure, dar mi le asum. Am făcut greşeli în aceşti doi ani, nu am vrut să fiu un tip conflictual, dar mi-am dat seama că a venit timpul să luăm decizii dure care pot salva fotbalul pentru 3-4 ani", a menţionat el. 

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a anunţat că decizia privind înscrierea echipei Rapid în ediţia 2016-2017 a Ligii I o va lua Comisia de Disciplină a FRF deoarece lichidatorul judiciar Aurel Brihac a transmis un document conform căruia gruparea giuleşteană îşi poate desfăşura activitatea, deşi Tribunalul Bucureşti a decis intrarea acesteia în procedura de faliment. 

Curtea de Apel Bucureşti a amânat pentru 24 august cererea de suspendare a executării silite în cazul falimentului clubului Rapid. Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal stabilise iniţial data de 21 iulie ca termen limită pentru acceptarea sau nu a echipei giuleştene în ediţia 2016-2017 a Ligii I, în funcţie de suspendarea executării hotărârii de faliment. În locul formaţiei Rapid ar putea evolua ACS Poli Timişoara, ultima echipă retrogradată din sezonul precedent. 

Situaţia clubului Rapid a devenit una extrem de dificilă după ce Tribunalul Bucureşti a dispus intrarea în faliment a SC Rapid SA, societatea care administrează clubul de fotbal cu acelaşi nume, în urma unei solicitări venite din partea ANAF. Instanţa a ridicat la 13 iunie dreptul de administrare al FC Rapid SA şi a dispus dizolvarea societăţii debitoare. De altfel, lichidatorul judiciar Aurel Brihac a început demersurile pentru dizolvarea societăţii SC Rapid SA. Hotărârea Tribunalului Bucureşti nu este definitivă. 

Gruparea de fotbal Rapid, care a promovat la finalul sezonului trecut în Liga I, se află în procedură de insolvenţă din 7 decembrie 2012. În prezent, suma totală a datoriilor clubului aflat în proprietatea omului de afaceri Valerii Moraru este de 17.754.712 lei, aproximativ 4 milioane de euro. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: FRF LPF razvan burleanu Rapid
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close