Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Naționala României reușește un egal dramatic în fața Serbiei în Liga Națiunilor

Naționala României reușește un egal dramatic în fața Serbiei în Liga Națiunilor

Naționala României reușește un egal dramatic în fața Serbiei în Liga Națiunilor
14 Oct 2018   •   18:28

Naţionala de fotbal a României a reuşit un egal dramatic cu echipa Serbiei, 0-0, duminică, pe Arena Naţională din Bucureşti, în Grupa a 4-a a Seriei C din Liga Naţiunilor.

Tricolorii au rezistat eroic, evoluând în repriza a doua în inferioritate numerică, în faţa unei echipe masive, care a dominat categoric jocul şi care a ratat un penalty prin Dusan Tadic (şut peste poartă), în min. 45+1.

Lovitura de pedeapsă a fost acordată pentru un fault comis de Gabriel Tamaş, care l-a lovit cu piciorul în cap pe Mijat Gacinovic în careu şi a fost eliminat.

Serbia a controlat jocul şi a avut prima mare ocazie în min. 20, când Tamaş a fost sărit de o minge, iar Mitrovic a şutat puţin pe lângă poartă.

Prima situaţie notabilă a României a venit în min. 25, când Stanciu a pătruns şi a şutat de la 20 m, prins de portar. Marin (28) a tras pe jos din lovitură liberă de la 30 m, respins în corner de portar. Tricolorii au mai avut o ocazie periculoasă, la şutul lui Drăguş (35) prin faţa porţii, dar Maxim a ratat devierea.

Oaspeţii au mai avut o mare oportunitate de gol în min. 39, când Gacinovic a reluat pe lângă poartă din poziţie ideală, la centrarea lui Radonjic.

Situaţia echipei României s-a complicat în min. 44, când Tamaş l-a lovit cu piciorul în cap pe Gacinovic şi oaspeţii au primit penalty, însă Tadic a ratat un lovitura de pedeapsă. Serbia a mai avut o situaţie periculoasă prin Radonjic (45+2), dar şutul său s-a dus peste poartă.

Repriza secundă a însemnat un asediu la poarta lui Tătăruşanu, dar tricolorii s-au apărat eroic, cu tot efectivul, rareori reuşind să iasă din această presiune.

Manea (55) a blocat salvator şutul lui Radonjic din careu, iar un minut mai târziu Stanciu a fost blocat la 20 metri de Maksimovic, într-un moment în care poarta oaspeţilor era părăsită de Rajkovic.

Tătăruşanu a scos superb şutul lui Mitrovic (68), după ce l-a întos pe Nedelcearu. Tătăruşanu a intervenit salvator şi la lovitura de cap a aceluiaşi Mitrovic (74), din centrarea lui Tadic.

Cvasivebutantul Tudor Băluţă a fost unul dintre cei mai buni jucători ai echipei României.

România, care a remizat cu Serbia şi la Belgrad, 2-2este , neînvinsă în grupă şi mai are de jucat două meciuri, cu Lituania pe teren propriu (7 noiembrie) şi cu Muntenegru în deplasare (20 noiembrie).

România - Serbia 0-0
Dusan Tadic a ratat un penalty (45+1) şut peste poartă.
Bucureşti, Arena Naţională: 48.500 spectatori
Liga Naţiunilor - Seria C, Grupa a 4-a

Au evoluat echipele:
România: 12. Ciprian Tătăruşanu - 6. Cristian Manea, 4. Gabriel Tamaş, 22. Cristian Săpunaru (căpitan), 3. Alin Toşca - 5. Tudor Băluţă, 18. Răzvan Marin - 10. Alexandru Maxim (9. Dorin Rotariu, 71), 23. Nicolae Stanciu, 21. Denis Drăguş (14. Ionuţ Nedelcearu, 45+3) -19. George Ţucudean (13. Claudiu Keşeru, 80). Selecţioner: Cosmin Contra.
Rezerve neutilizate: 1. Costel Pantilimon, 16. Florin Niţă - 2. Romario Benzar, 8. Adrian Stoian, 11. Nicuşor Bancu, 17. Florin Tănase, 20. Alexandru Mitriţă.
România: 12. Predrag Rajkovic - 2. Antonio Rukavina, 4. Nikola Milenkovic, 13. Milos Veljkovic, 3. Milan Rodic (21. Nemanja Miletic, 77) - 19. Sasa Lukic, 6. Nemanja Maksimovic - 14. Mijat Gacinovic (20. Sergej Milinkovic-Savic, 63), 10. Dusan Tadic (căpitan), 18. Nemanja Radonjic - 9. Aleksandar Mitrovic. Selecţioner: Mladen Krstajic.
Rezerve neutilizate: 1. Marko Dmitrovic, 23. Aleksandar Jovanovic - 5. Uros Spajic, 7. Andrija Zivkovic, 8. Aleksandar Prijovic, 15. Jagos Vukovic, 16. Branko Jovicic, 17. Filip Kostic.

Arbitru: Kevin Blom; arbitri asistenţi: Rob van de Ven, Charles Schaap; arbitri adiţionali: Allard Lindhout, Siemen Mulder; arbitru de rezervă: Bas van Dongen (toţi din Olanda)
Delegat UEFA: Pierino L. G. Lardi (Elveţia), observator UEFA pentru arbitri: Kaj Oestergaard (Danemarca)
Cartonaşe galbene: Maxim (45+3), Rodic (65), Marin (70), Mitrovic (79), Milenkovic (90).
Cartonaş roşu: Tamaş (44).

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close