Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Victor Piţurcă este noul selecţioner al echipei naţionale: „Nu mi-a fost greu să accept”

Victor Piţurcă este noul selecţioner al echipei naţionale: „Nu mi-a fost greu să accept”

Victor Piţurcă este noul selecţioner al echipei naţionale: „Nu mi-a fost greu să accept”
Sursa foto: Foto: Intact Images
14 Iun 2011   •   15:29

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, şi Victor Piţurcă s-au întâlnit marţi la sediul Federaţiei pentru a discuta preluarea echipei naţionale de către tehnicianul de 55 de ani.

La ieşirea de la negocieri, Piţurcă a confirmat faptul că a acceptat oferta lui Mircea Sandu şi că prezentarea oficială va avea loc miercuri.

Nu-mi place să dau declaraţii pe stradă, dar acum este o situaţie specială şi de aceea o fac. Nu a fost o decizie grea să accept revenirea la echipa naţională. Mâine, la ora 13:00, va avea loc o conferinţă de presă în care va avea loc prezentarea oficială”, a declarat Piţurcă, acesta anunţând şi prima decizie pe care a luat-o din postura de selecţioner: „Iovan nu va mai face parte din staff, care va fi unul nou şi pe care îl voi anunţa mâine”.

Într-un comunicat oficial postat pe site-ul oficial al FRF, Mircea Sandu a anunţat că discuţiile dintre cele două părţi vor fi finalizate miercuri, atunci când va fi programată şi o conferinţă de presă la Casa Fotbalului.

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, domnul Mircea Sandu, a avut azi, 14 iunie a.c., la Casa Fotbalului, o discuţie de aproximativ o oră şi jumătate cu domnul Victor Piţurcă, vizând, după cum se ştie, oferta făcută acestuia din urmă de a prelua funcţia de selecţioner al echipei naţionale a României pentru un mandat de patru ani şi cinci luni, începând de la 1 iulie 2011 până la 30 noiembrie 2015.

Această din urmă dată este legată de încheierea jocurilor din cadrul play-off-ului EURO 2016, obiectivul principal prezentat domnului Piţurcă fiind acela de a califica echipa reprezentativă la turneul final al Campionatului European de peste cinci ani, care va fi găzduit de Franţa.

Discuţiile dintre domnii Mircea Sandu şi Victor Piţurcă vor fi finalizate mâine, 15 iunie a.c., prevăzundu-se organizarea unei conferinţe de presă, la Casa Fotbalului, în jurul orei 13.00
”, se arată în comunicatul Federaţiei.

Victor Piţurcă se va afla la cel de-al treilea mandat ca antrenor al echipei naţionale, cu el pe bancă, România bifând ultimele calificări la turneele finale, Euro 2000 şi Euro 2008.

 


×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close