Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Victor Piţurcă: „Mutu şi Tamaş sunt excluşi de la echipa naţională”

Victor Piţurcă: „Mutu şi Tamaş sunt excluşi de la echipa naţională”

Victor Piţurcă: „Mutu şi Tamaş sunt excluşi de la echipa naţională”
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    11 Aug 2011   •   00:05
La finalul meciului amical cu San Marino, câştigat de echipa naţională cu 1-0, Victor Piţurcă a anunţat că Adrian Mutu şi Gabriel Tamaş nu vor mai fi convocaţi la echipa naţională, în urma scandalului care i-a avut ca protagonişti pe cei doi jucători.
 
Din acest moment, Mutu şi Tamaş sunt excluşi din echipa naţională! Regulile sunt stricte şi ei ar fi trebuit să ştie acest lucru. Îmi pare rău, dar viitorul echipei naţionale nu se poate clădi pe astfel de momente. N-au de ce să îmi ceară scuze şi o fac degeaba, la echipa naţională trebuie să fii profesionist. Prefer să pierd cu jucători mai slabi din punct de vedere valoric, dar care sunt profesionişti. Dacă voi mai apela la ei, o voi face doar atunci când echipa va merge bine. N-am nevoie de salvatori”, a spus Piţurcă la confernţa de presă de la sfârşitul partidei.
 
În privinţa întâlnirii cu San Marino, selecţionerul s-a declarat mulţumit de evoluţia echipei şi a declarat că diferenţa de scor ar fi trebuit să fie mai mare.
 
În general sunt mulţumit, pentru că am avut ocazia să văd mulţi jucători la un joc amical cu o echipă mai slabă din punct de vedere valoric. S-au străduit, au alergat mult, păcat că am ratat multe ocazii. Cred că este un început bun pentru mulţi dintre aceşti jucători. Nu are nicio importanţă ce se va spune în ţară, important este ce vom face în continuare. Toţi băieţii au încercat să dea totul, însă unii se ridică peste nivel, dar vom analiza toată această perioadă şi acest joc şi cu siguranţă vom putea alege cea mai bună strategie pentru ce vom face în continuare. Perspectivele sunt bune. Meritam mai multe goluri la câte ocazii am avut, dar din păcate băieţii au ratat. Puteam să terminăm şi la patru-cinci goluri diferenţă”, a menţionat tehnicianul echipei naţionale.
 
Piţurcă a mai spus că, în acest moment, nu sunt şanse ca Rădoi şi Chivu să revină printre tricolori, dar a adăugat că va încerca să discute cu jucătorul lui Inter Milano în perioada următoare.
 
Nu sunt şanse să revină Chivu şi Rădoi la echipa naţională, nu am discutat cu ei şi am spus că nici nu voi vorbi. Poate cu Chivu voi avea o discuţie înaintea meciurilor cu Franţa şi Luxemburg, pentru că mi-aş dori să revină la echipa naţională”, a încheiat selecţionerul.

×
Parteneri
Meteorologii au anunțat cât va ține frigul în România!
x close