x close

Fii alături de noi!

Victorie modestă pentru România, în amicalul cu Lituania

de 23 Mar 2016   •   22:50
Victorie modestă pentru România, în amicalul cu Lituania 96

Naţionala de fotbal a României a învins formaţia Lituaniei cu scorul de 1-0 (0-0), miercuri seara, pe stadionul ''Marin Anastasovici'' din Giurgiu, într-un meci amical jucat în cadrul pregătirilor tricolorilor pentru EURO 2016, anunta Agerpres.

România a făcut un meci slab şi a câştigat la limită, prin golul marcat de Nicolae Stanciu (65). 

Selecţionerul Anghel Iordănescu a început cu o echipă fără mai mulţi titulari: Pantilimon a fost preferat în poartă, în timp ce pe linia de fund dintre jucătorii obişnuiţi a fost doar Chiricheş, pe lângă Măţel, Moţi şi Filip. Debutantul Florin Tănase a început din primul minut, în timp ce Raul Rusescu a fost atacantul central. 

După ce gazdele s-au poticnit înainte de stratul meciului, la momentul intonării imnurilor, anunţându-l pe cel al balticilor şi difuzând ''Deşteptă-te române'', echipa naţională s-a încurcat de Lituania în prima repriză, nereuşind decât rareori să găsească drumul spre poartă. 

Prima acţiune finalizată a tricolorilor s-a consemnat în minutul 11, când Torje a şutat fără preluare, pe lângă poartă. Apoi, Stancu (18) a încercat o reluare cu capul, dar fără probleme pentru portar. Tot Bogdan Stancu (31) a scăpat singur spre poartă, dar a fost deposedat in extremis de Freidgeimas. Două minute mai târziu, atacantul lui Genclerbirligi a şutat peste poartă (33). 

Oaspeţii au irosit cea mai mare ocazie a primei reprize, prin Spalvis, care a tras bine din lovitură liberă de la 20 de metri, dar Pantilimon a respins (44). 

România a avut o tresărire de orgoliu în ultimele minute ale reprizei, iar Torje a fost aproape de gol, când mingea centrată de el a fost deviată periculos de un fundaş pentru propria poartă (45). Măţel a avut ultima ocazie a primei părţi, însă şutul său a trecut peste transversală (45+1). 

Intrat la pauză, debutantul stelist Stanciu a avut un impact imediat, şutul său periculos fiind deviat în corner (50). La lovitura de colţ, Moţi a reluat periculos, însă balonul a ocolit ţinta. Ivan a avut şi el o situaţie bună, dar portarul a intervenit salvator (60). 

Stanciu a deschis scorul în min. 65, cu un şut de la circa 25 de metri. 

Tricolorii nu au făcut un joc mai bun nici în continuare, dar au avut oportunitatea de a mai marca, prin Moţi, care s-a trezit cu mingea la picior în faţa porţii adverse, însă nu a avut viteză de reacţie (79). Până la final nu s-a mai întâmplat nimic demn de remarcat. 

Atacantul Matulevicius (FC Botoşani) a intrat în repriza secundă la oaspeţi. 

Giurgiu a a fost al 18-lea oraş din România care a găzduit un meci al echipei naţionale. România va juca următorul meci de pregătire cu Spania, campioana europeană en titre, duminică, la Cluj-Napoca. 

Înaintea partidei s-a ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor atentatelor de la Bruxelles.

poza

Actualitate

Sinteza Zilei. Dezvăluire făcută de Mircea Badea. Ce legătură are cu fosta soție a lui Dan Condrea

Mircea Badea a dezvăluit la ”Sinteza Zilei” că între el și Laura Georgescu există o legătură știută de foarte puțină lume. Cei doi au fost colegi de liceu, a descoperit Mircea...

26 Iun 2016  •  23:33

În Premieră. Vise în eprubetă

În Premieră. Vise în eprubetă

România stă foarte prost la capitolul natalitate, iar populaţia este în scădere, dar statul nu este foarte preocupat de viitoarele generaţii. Medicii estimează că infertilitatea, o problemă care...

poza

Show

Gina Pistol, așa cum nu ai mai văzut-o niciodată

Frumoasa Gina Pistol a renunţat la tocuri şi la confort pentru o expediţie la care visa de ani buni: un pelerinaj pe El Camino, un drum de aproape 1.000 km, pe care l-a străbătut pe jos şi care i-a pus la...

26 Iun 2016  •  23:10

sati