Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Handbal Rusia, campioană mondială la handbal feminin pentru a treia oară consecutiv

Rusia, campioană mondială la handbal feminin pentru a treia oară consecutiv

Rusia, campioană mondială la handbal feminin pentru a treia oară consecutiv
20 Dec 2009   •   14:28

Rusia şi-a dovedit încă o dată supremaţia în handbalul feminin mondial, reuşind să cucerească pentru a treia oară consecutiv medalia de aur la Campionatul Mondial. În finala turneului mondial din China, rusoaicele au învins cu 25-22 Franţa, campioana mondială din 2003. Acesta este al patrulea trofeu al Rusiei, care a câştigat titlul mondial şi în 2001.

Medalia de bronz a revenit Norvegiei, care a învins în finala mică reprezentativa Spaniei, scor 31-26. Creditată cu şanse la aur, Norvegia a fost eliminată în semifinale de campioana Rusia.

România a ratat obiectivul său la "Mondialul" din China, "tricolorele" pierzând orice şansă de a se califica în semifinale în urma unei înfrângeri în ultima secundă cu Spania, în Grupa II principală. Apoi, România a fost învinsă în partida pentru locurile 7-8 de reprezentativa Germaniei, cu scorul de 25-35. Obiectivul naţionalei României la Campionatul Mondial din 2009 a fost clasarea pe unul din locurile 1-5, după ce la ediţia din 2007 a ocupat locul patru, iar la cea anterioară, din 2005, a cucerit medaliile de argint.

Antena3.ro

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close