Antena 3 CNN Sport JO2016 Rusia pierde o medalie de aur câștigată la Jocurile Olimpice

Rusia pierde o medalie de aur câștigată la Jocurile Olimpice

Rusia pierde o medalie de aur câștigată la Jocurile Olimpice
Sursa foto: Foto: pixabay.com
17 Aug 2016   •   11:44

Atleta rusă Iulia Cermoşanskaia a fost depistat pozitiv la steroizi, în urma reanalizării eşantioanelor recoltate în timpul Jocurilor Olimpice de la Beijing, din anul 2008, fapt care a antrenat retragerea medaliei de aur cucerită de Rusia la ştafetă feminină 4x100 m, a anunţat marţi Comitetul Internaţional Olimpic, scrie Agerpres.

Cermoşanskaia, care s-a clasat, de asemenea, pe locul 8 la 200 m, cu ocazia Olimpiadei chineze, a fost declarată pozitiv în cadrul unei operaţiuni care vizează JO 2008 şi JO 2012. Rusia va trebui să predea medalia de la ştafetă, care va reveni Belgiei, ocupanta locului secund în finala de la Beijing, urmată de Nigeria şi Brazilia.

CIO a anunţat, înaintea Jocurilor de la Rio, că 98 de sportivi au fost depistaţi pozitiv la Beijing şi Londra, în urma reanalizării eşantioanelor. Sportivii aflaţi încă în activitate au fost excluşi din competiţiile de la Olimpiada din Brazilia, iar celorlalţi le vor fi anulate rezultatele la finalul procedurii, termenul de prescriere a faptelor de dopaj fiind de opt ani.

Forul olimpic mondial a indicat, în luna iulie, că a reanalizat 1.234 de eşantioane prelevate la cele două ediţii anterioare ale JO, graţie metodelor ştiinţifice care au evoluat de atunci şi pe baza informaţiilor primite începând din vara lui 2015.

"Reanalizarea eşantioanelor Iuliei Cermoşanskaia de la Beijing, în 2008, s-a dovedit pozitivă la stanozolol şi turinabol", doi steroizi anabolizanţi, a precizat CIO.

În consecinţă, atleta a fost "descalificată din toate competiţiile la care a participat la Jocurile Olimpice de la Beijing, 200 m şi ştafetă 4x100 m", a adăugat Comitetul.

Iulia Cermoşanskaia a câştigat ştafeta olimpică de 4x100 m din 2008 împreună cu Evghenia Poliakova, Aleksandra Fedoriva şi Iulia Guşcina.


 

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close