Antena 3 CNN Sport JO2016 OLIMPIADĂ. Tecău și Mergea, argint la tenis dublu masculin. Românii au pierdut finala în fața lui Nadal-Lopez

OLIMPIADĂ. Tecău și Mergea, argint la tenis dublu masculin. Românii au pierdut finala în fața lui Nadal-Lopez

OLIMPIADĂ. Tecău și Mergea, argint la tenis dublu masculin. Românii au pierdut finala în fața lui Nadal-Lopez
13 Aug 2016   •   03:40

OLIMPIADĂ. Mergea şi Tecău au adus României prima medalie olimpică la tenis şi cu puţină şansă aceasta putea fi mai strălucitoare.

Cei doi români au cedat la capătul unui meci echilibrat, care a durat două ore şi 26 de minute, presărat cu multe momente de dramatism.

În primul set, reprezentanţii noştri au condus cu 1-0 şi 2-1, dar spaniolii au fost mai concentraţi şi au greşit mai puţin, reuşind să câştige cinci ghemuri la rând şi setul cu 6-2.

Mergea şi Tecău au controlat setul secund, în care au condus cu 1-0 şi 2-1, scor la care au făcut break, desprinzându-se la 4-1. La 5-2, românii au ratat două mingi de set şi au permis ibericilor să reducă din diferenţă (5-3). Ai noştri au salvat apoi trei mingi de break şi au închis setul, cu 6-3, egalând disputa.

În decisiv, spaniolii au fost în faţă cu serviciul, Mergea şi Tecău salvând 5-6 mingi de break la 2-1 pentru adversari. La 2-2 a fost rândul românilor să rateze o minge de break. La 3-3, Mergea şi Tecău au câştigat un ghem la zero contra serviciului, dar nu au profitat de acest avantaj şi spaniolii au reuşit să recupereze break-ul imediat (4-4). După ce şi-a fructificat serviciul, Lopez şi Nadal au profitat de erorile făcute de români şi au obţinut victoria pe serviciul lui Tecău.

Românii au fost susţinuţi din tribune de o mare parte a delegaţiei României, echipa feminină de handbal, echipa feminină de tenis de masă, ministrul Tineretului şi Sportului, Elisabeta Lipă, secretarul general al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Ioan Dobrescu, preşedintele CSA Steaua, George Boroi, etc. Premierea a fost efectuată de fostul preşedinte al COSR, Octavian Morariu, membru CIO, şi de fostul tenisman australian Mark Woodforde, membru în Consiliul Federaţiei Internaţionale de Tenis (ITF).

Mergea şi Tecău au avut 4 aşi, dar au comis şi 6 duble greşeli. Raportul de mingi direct câştigătoare a fost net în favoarea românilor, 46-21, dar şi numărul de erori neforţate a fost la fel de mare, 46 pentru Mergea şi Tecău, 13 pentru iberici.

Medaliile de bronz au revenit perechii americane Steve Johnson/Jack Sock, care a dispus cu 6-2, 6-4 de canadienii Daniel Nestor/Vasek Pospisil.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close