Antena 3 CNN Sport JO2016 Ziarist concediat după ce a jignit echipa de tir cu arcul a țării sale. Care a fost cuvântul care a stârnit o furtună de comentarii pe Internet

Ziarist concediat după ce a jignit echipa de tir cu arcul a țării sale. Care a fost cuvântul care a stârnit o furtună de comentarii pe Internet

Ziarist concediat după ce a jignit echipa de tir cu arcul a țării sale. Care a fost cuvântul care a stârnit o furtună de comentarii pe Internet
Sursa foto: Foto: pixabay.com
09 Aug 2016   •   18:00

Un ziarist italian a fost concediat după ce le-a numit "grăsuţe" pe componentele echipei de tir cu arcul a ţării sale, participante la Jocurile Olimpice de la Rio, anunţă La Gazzetta dello Sport.

Cuvântul "grăsuţe", care apărea chiar în titlul unui articol, l-a costat scump pe Giuseppe Tassi, directorul Qs Quotidiano Sportivo. Editorul Andrea Riffeser Monti l-a concediat pe Tassi după furtuna de comentarii ce a urmat pe reţelele sociale, şi nu numai, după articol.

După ce echipa feminină de tir cu arcul a Italiei, în componenţa Claudia Mandia, Lucilla Boari, Guendalina Sartori, a pierdut finala mică de la Rio în faţa Taiwanului, Tassi şi-a intitulat articolul "Trio-ul grăsuţelor a fost la un pas de miracolul olimpic".


Editorul Riffeser Monti le-a cerut scuze celor trei sportive, precum şi cititorilor publicaţiei.

În afară de reacţii pe reţelele sociale, acest articol a dus şi la o scrisoare de protest a preşedintelui Federaţiei Italiene de Tir cu Arcul, Mario Scarzella.

"După ce au plâns toată noaptea (în urma înfrângerii - n. r.), dimineaţa aceste femei nu au găsit simpatie în presa italiană (...), ci au trebuit să sufere această umilinţă", a scris Scarzella.

×
Subiecte în articol: JO 2016
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close