Antena 3 CNN Sport Off Sport "Ce ticăloşi!" Fanii Fiorentinei au ironizat tragedia de pe Heysel, în care 39 de suporteri au murit

"Ce ticăloşi!" Fanii Fiorentinei au ironizat tragedia de pe Heysel, în care 39 de suporteri au murit

"Ce ticăloşi!" Fanii Fiorentinei au ironizat tragedia de pe Heysel, în care 39 de suporteri au murit
de M.T.    |    11 Feb 2013   •   13:30

Se întâmplă de multe ori ca rivalitatea dintre suporterii a două echipe să depăşească limitele decenţei. Mai ales în Italia, acolo unde conducătorii din fotbal nu reuşesc să rezolve problemele cu ultraşii, una dintre cele mai mari din Cizmă.

Cel mai recent exemplu a fost oferit de fanii Fiorentinei, a căror rivalitate cu omologii lor de la Juventus este de notorietate.

Înaintea meciului direct de sâmbătă, disputat la Torino, susţinătorii viola au ironizat tragedia de pe Heysel, din 1985, atunci când 39 de fani ai bianconerilor şi-au pierdut viaţa înainte de finala Cupei Campionilor cu Liverpool.

Primul gest care a scandalizat Italia şi care a fost catalogat de presa sportivă ca o ticăloşie a fost realizarea unei poze cu opt suporteri ai Fiorentinei care purtau tricouri imprimate cu "-39", o aluzie evidentă la incidentele de acum aproape 30 de ani de la Bruxelles.

Ultraşii din Firenze nu s-au mulţumit cu atât şi, odată ajunşi pe arena torineză, au transmis acelaşi mesaj "-39", de această dată realizat din cartoane.

Lucrurile nu au degenrat însă, iar Juventus s-a răzbunat pe teren, acolo unde a câştigat cu 2-0 şi şi-a mărit astfel avansul din fruntea clasamentului din Serie A la 5 puncte.

×
Subiecte în articol: Serie A fiorentina Juventus Liverpool
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close