Antena 3 CNN Sport Off Sport A murit Ioan Ardelean, unul dintre cei mai buni sportivi şi tehnicieni din ciclismul românesc

A murit Ioan Ardelean, unul dintre cei mai buni sportivi şi tehnicieni din ciclismul românesc

A murit Ioan Ardelean, unul dintre cei mai buni sportivi şi tehnicieni din ciclismul românesc
Sursa foto: Foto: pixabay.com
27 Apr 2016   •   16:52

Fostul ciclist şi antrenor federal Ioan Ardelean, unul dintre cei mai buni sportivi şi tehnicieni din sportul cu pedale din ţara noastră, a murit miercuri, la Spitalul judeţean din Ploieşti, după o îndelungată suferinţă, la vârsta de 75 de ani, pe care îi împlinise pe 10 aprilie.

Component al unei generaţii de excepţie, în anii 60-70 ai mileniului trecut, Ioan Ardelean s-a remarcat, ca sportiv, prin calităţile de excelent om de echipă, un ruleur complet, iar ca tehnician, profesie în care a ajuns la vârful ierarhiei în ţara noastră, la echipa naţională. A mai activat la Petrolul Ploieşti, Metalul Plopeni, impunându-se prin tactul şi priceperea cu care a condus tinerii ciclişti.

A debutat la Braşov, sub îndrumarea unui alt mare ciclist, Martie Ştefănescu, la Cibo Braşov, după care şi-a desfăşurat întreaga carieră la Steaua Bucureşti, cu participări notabile la Cursa Păcii, Turul României, Turul Turciei, Tour de l'Avenir.

Înhumarea va avea loc la Cimitirul Ghencea Civil din Bucureşti, sâmbătă, în jurul orei 11,00.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close