Antena 3 CNN Sport Off Sport Contract "prevăzător"? Campanie Nike "Sunt glonţul de pe ţeavă" cu Oscar Pistorius

Contract "prevăzător"? Campanie Nike "Sunt glonţul de pe ţeavă" cu Oscar Pistorius

Contract "prevăzător"? Campanie Nike "Sunt glonţul de pe ţeavă" cu Oscar Pistorius
Sursa foto: Foto: gva.be
de N.B.    |    21 Feb 2013   •   13:02

Producătorul american de echipament sportiv Nike a anunţat, joi, că a suspendat contractul cu Oscar Pistorius, campionul paralimpic de la Londra şi Beijing în cursele de sprint, după ce acesta a fost acuzat că şi-a ucis iubita, relatează L'Equipe.

Campania publicitară rezultată din colaborarea companiei cu sportivul sud-african a fost retrasă din spaţiul public. Unul dintre posterele pe care apărea Pistorius titra "I am the bullet in the chamber" (sunt glonţul de pe ţeavă) şi a fost scos de pe pagina de internet a acestuia în ziua în care a fost arestat.



Pistorius a intrat în istoria atletismului mondial la JO de la Londra, când a devenit primul alergător cu ambele picioare amputate care a concurat în competiţiile olimpice rezervate sportivilor fără dizabilităţi.

El a ajuns în semifinalele probei de 400 de metri. La câteva zile după JO de la Londra, Pistorius şi-a păstrat titlul la Jocurile Paralimpice în aceeaşi probă. La Beijing, el a fost triplul campion la 100, 200 şi 400 de metri. În palamaresul său, figurează şase tiluri de campion la Jocurile Paralimpice, o medalie de argint şi una de bronz.

×
Subiecte în articol: Oscar Pistorius nike
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close