Antena 3 CNN Sport Off Sport Cutremur în gimnastică! O fostă campioană cu origini române face mărturisiri cutremurătoare: „M-ai violat la lot. Tu ești monstrul!”

Cutremur în gimnastică! O fostă campioană cu origini române face mărturisiri cutremurătoare: „M-ai violat la lot. Tu ești monstrul!”

Cutremur în gimnastică! O fostă campioană cu origini române face mărturisiri cutremurătoare: „M-ai violat la lot. Tu ești monstrul!”
18 Oct 2017   •   10:16

Tatiana Guțu, campioana olimpică la individual compus în 1992 la Barcelona, a făcut o mărturisire cutremurătoare pe Facebook. Fosta gimnastă îl acuză pe Vitali Șcherbo, medaliat de șase ori cu aur la JO, că a violat-o în Germania, în 1991, scrie gsp.ro.

"Acesta este actul meu de curaj după 27 de ani. Tatiana Toropova, te-am crezut prietena și coechipiera mea, mulțumesc că nu ai fost destul de curajoasă pentru mine când aveam mai multă nevoie de tine, când trebuia să lupți pentru drepturile femeilor și pentru "Nu înseamnă nu". Ai fost acolo, ai auzit tot și nu m-ai apărat... Ruslam Șaripov, mulțumesc că ai fost un bun prieten și nu m-ai protejat de amicul tău, pe mine, o fetiță de 15 ani. El m-a violat în la Stuttgart în 1991. Vitaly Șcherbo, tu ești monstrul care m-a ținut în propria mea închisoare, care m-a făcut să-mi fie frică mulți ani. Știu că o să negi, dar detaliile mele sunt mai puternice decât cuvintele tale. Sunt mai puternică decât oricând, nu mă mai poți învinge. Acesta este povestea mea de Cenușăreasă. Îți voi supraviețui și voi sprijini pe oricine vrea să vorbească despre tine", a scris fosta gimnastă pe Facebook.

Tatiana Guțu s-a născut în Ucraina. la Odessa în 1976, într-o familie cu origini române. A început gimnastica la șase ani și a reprezentat în concursuri Uniunea Sovietică și Ucraina. Prima sa competiție majoră a fost în 1991, la Campionatele Mondiale de la Indianapolis, unde a urcat pe prima treaptă a podiumului cu echipa Uniunii Sovieticii. La aceeași ediție a mai câștigat două medalii de argint, la bârnă și paralele. După cele patru distincții cucerite la JO 1992, ea a decis să se retragă, iar acum trăiește în SUA.

×
Subiecte în articol: gimnastica Facebook
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close