Antena 3 CNN Sport Off Sport De ce a fost condamnat Gică Popescu

De ce a fost condamnat Gică Popescu

De ce a fost condamnat Gică Popescu
27 Sep 2016   •   19:20

Gică Popescu a vorbit deschis despre ce i s-a întâmplat şi despre noile perspective pe care le are în fotbal.

Popescu a fost condamnat definitiv, în primăvara lui 2014, de instanţa Curţii de Apel Bucureşti la 3 ani, o lună şi 10 zile închisoare cu executare. Anterior , el fusese achitat de Tribunalul Bucureşti şi condamnat cu suspendare de către o altă instanţă a Curţii de Apel Bucureşti, potrivit vechilor coduri penale.

Arestarea sa a venit cu doar câteva zile înainte de alegerea preşedintelui FRF, el fiind considerat la ora respectivă principalul candidat. "Baciul" nu crede într-o teorie a conspiraţiei şi şi-a prezentat cauza, în direct la Digi Sport.

"Refuz să cred că cineva îşi permite în România să se joace cu viaţa oamenilor. Eu la Sânmărtean am fost pentru a traduce contractul şi am fost acuzat de spălare de bani. Am luat doi ani (n.r. s-a referit la perioada petrecută efectiv în închisoare, care a fost sub doi ani. Eliberarea sa condiţionată a avut loc în noiembrie 2015). Eu am acceptat ce mi s-a întâmplat şi am ţinut capul sus. Nu dau vina pe nimeni, am fost supărat doar pe mine", a spus Popescu, la Digi Sport.

La ora respectivă mulţi s-au întrebat de ce din echipa lui Popescu nu a ieşit cineva în faţă, care să candideze la şefia Federaţiei. Fostul fundaş a explicat de ce a respins din start această variantă.

"A fost un plan "B", dar nu am vrut să îl accept. Eu mă ştiam nevinovat, iar cei de lângă mine au înţeles şi au respectat asta. Un plan "B" însemna că accept că am vreo vină şi că mă tem că aş putea fi condamnat", a mai spus Popescu, pentru ca apoi să dezvăluie că fostul selecţioner al României se afla printre posibilii săi înlocuitori: "Iordănescu ar fi fost printre alternative, însă am refuzat orice plan "B"!".

×
Subiecte în articol: Gica Popescu condamnare contract
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close