Antena 3 CNN Sport Off Sport Doliu în lumea sportului! Fosta gimnastă Elena Naimuşina s-a stins din viață la vârsta de 52 de ani

Doliu în lumea sportului! Fosta gimnastă Elena Naimuşina s-a stins din viață la vârsta de 52 de ani

Doliu în lumea sportului! Fosta gimnastă Elena Naimuşina s-a stins din viață la vârsta de 52 de ani
Sursa foto: Foto: youtube.com
16 Mar 2017   •   10:52

Gimnasta rusă Elena Naimuşina, medaliată cu aur în concursul pe echipe la Jocurile Olimpice de la Moscova din 1980, a încetat din viaţă marţi, la vârsta de 52 de ani, în capitala Rusiei, a anunţat miercuri Federaţia Internaţională de Gimnastică (FIG), citată de agenţia spaniolă EFE.

Naimuşina, născută pe 19 noiembrie 1964, a fost una dintre gimnastele cele mai strălucitoare din fosta Uniune Sovietică din anii '80. Ea a făcut parte din echipa care a cucerit aurul la Jocurile Olimpice organizate în propria ţară, devansând România, medaliată cu argint, care o avea în lot pe vedeta Nadia Comăneci, alături de Rodica Dunca, Emilia Eberle, Melita Ruhn, Dumitriţa Turner şi Cristina Grigoraş.

Alături de Elena Davîdova, Maria Filatova, Nellie Kim, Natalia Şapoşnikova şi Stella Zaharova, Naimuşina a reuşit cea mai mare performanţă din cariera sa la Moscova în 1980, aducând aurul echipei URSS, cu un punctaj total de 394,90, faţă de 392,50 puncte obţinute de România şi 392,55 puncte pentru Republica Democrată Germană, medaliată cu bronz.

Acest rezultat a fost considerat o revanşă pentru Campionatele Mondiale din 1979 de la Forth Worth (SUA), când România, cu Nadia Comăneci în lot, a cucerit primul titlu de campioană mondială pe echipe, în timp ce Uniunea Sovietică, cu Naimuşina în echipă, a trebuit să se mulţumească cu locul 2.

Elena Naimuşina s-a retras în 1981, la doar 17 ani, pentru a se căsători cu un ciclist leton, cu care a avut doi copii.

A revenit în activitate între 1990 şi 1993 pentru a participa la concursuri demonstrative şi s-a căsătorit pentru a doua oară cu antrenorul de gimnastică Serghei Grigoriev, cu care a locuit în localitatea rusă Tula, unde a antrenat copii.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: doliu in lumea sportului
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close