Antena 3 CNN Sport Off Sport FIFA cere sancțiuni împotriva lui Michel Platini și Joseph Blatter

FIFA cere sancțiuni împotriva lui Michel Platini și Joseph Blatter

FIFA cere sancțiuni împotriva lui Michel Platini și Joseph Blatter
21 Noi 2015   •   15:26

Camera de investigație a comisiei de etică a FIFA a anunțat sâmbătă că "a cerut sancțiuni" împotriva elvețianului Joseph Blatter, președintele demisionar al forului fotbalistic mondial, și a francezului Michel Platini, unul dintre cei șase candidați la succesiunea sa, fără să precizeze natura acestor sancțiuni, informează Agerpres.

Anunțând că a încheiat instrucția în privința dosarelor lui Blatter și Platini, ambii suspendați provizoriu pentru 90 de zile, și subliniind "prezumția de nevinovăție", camera de investigație a comisiei de etică a FIFA nu a precizat sancțiunile cerute împotriva celor doi, în cele două rapoarte de instrucție transmise camerei de judecată.

Într-un alt comunicat, camera de judecată a comisiei de etică a FIFA a confirmat primirea acestor rapoarte, indicând că le va studia "cu atenție" și va decide "dacă va fi deschisă sau nu o procedură formală de judecată".

Platini, președintele UEFA, a fost suspendat din cauza plății de 1,8 milioane euro primită de la președintele Blatter, în 2011, pentru serviciile francezului în calitate de consilier în perioada 1999-2002. Lui Blatter i se reproșează de asemenea că a încheiat în 2005 un contract cu Federația din Caraibe, condusă de Jack Warner, contract ce a fost defavorabil pentru FIFA.

Blatter este cercetat de justiția elvețiană, care l-a audiat pe Platini în calitate de martor asistat.

Platini a depus vineri un recurs la Tribunalul de arbitraj pentru sport (TAS), împotriva suspendării provizorii de 90 zile. El a făcut recurs la TAS, după ce comisia de apel a FIFA a respins miercuri recursul francezului împotriva suspendării de 90 zile, depus pe 10 octombrie. Fostul Balon de Aur trebuia să epuizeze toate căile de atac de la FIFA, înainte de a se adresa la TAS.

Fostul internațional francez este suspendat din orice activitate legată de fotbal până pe 5 ianuarie, dar candidatura sa va fi analizată abia după ridicarea sancțiunii. În plus, francezul nu-și poate face campanie pentru alegerile la președinția FIFA din 26 februarie.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close