Antena 3 CNN Sport Off Sport Fotbalist de națională, condamnat pentru complicitate la uciderea unui ziarist

Fotbalist de națională, condamnat pentru complicitate la uciderea unui ziarist

Fotbalist de națională, condamnat pentru complicitate la uciderea unui ziarist
31 Mai 2016   •   16:00

Un fotbalist internaţional azer a fost condamnat marţi la patru ani de închisoare pentru complicitate la uciderea unui ziarist care l-a criticat pe Facebook după un meci, a anunţat marţi avocatul jucătorului, potrivit Agerpres.

"Un jucător l-a condamnat pe Javid Huseinov la patru ani de închisoare", a indicat Adam Mamedov pentru AFP. 

Javid Huseinov, fost atacant al naţionalei Azerbaidjanului şi căpitan al echipei Qabala, a fost găsit vinovat fiindcă "a păstrat secrete circumstanţele uciderii jurnalistului Rasim Aliev", a adăugat avocatul. 

Rasim Aliev, 30 de ani, care lucra pentru numeroase site-uri de informare, a decedat în august la spital, în urma rănilor, după ce a denunţat pe Facebook comportamentul lui Huseinov. El îi reproşa că a făcut un gest injurios către alt ziarist şi că a agitat un drapel turc la încheierea unui meci din Europa League contra lui Apollon Limassol, echipă din Cipru, ţară ce are relaţii proaste cu Ankara. 

În urma postării sale pe Facebook, el a fost sunat de un bărbat, ce s-a prezentat drept vărul fotbalistului. Bărbatul întâi l-a insultat, apoi l-a sunat din nou, invitându-l să bea un ceai la el acasă, sâmbătă. 

"M-am dus singur. Erau cinci sau şase bărbaţi şi imediat s-au aruncat asupra mea, să mă lovească", a mărturisit ziaristul, pe patul de spital, pentru agenţia azeră Turan. 

În aprilie, cinci apropiaţi ai fotbalistului au primit pedepse de până la 13 ani de închisoare pentru că l-au bătut pe ziarist. 

În august anul trecut, Huseinov era coleg la Qabala cu mijlocaşul român George Florescu. Acesta s-a transferat în ianaurie la echipa cipriotă Omonia Nicosia. 

×
Subiecte în articol: Azerbaidjan condamnat crima
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close