Antena 3 CNN Sport Off Sport Fotbaliştii din Mali îşi donează o parte din prime pentru războiul împotriva insurgenţilor islamişti

Fotbaliştii din Mali îşi donează o parte din prime pentru războiul împotriva insurgenţilor islamişti

Fotbaliştii din Mali îşi donează o parte din prime pentru războiul împotriva insurgenţilor islamişti
de M.T.    |    30 Ian 2013   •   11:59

Fotbaliştii echipei naţionale a statului Mali vor renunţa la o parte din primele pe care le vor primi ca urmare a calificării în sferturile de finală de la Cupa Africii pentru a ajuta ofensiva guvernului din această ţară împotriva insurgenţilor islamişti.

Anunţul a fost făcut de căpitanul echipei, Seydou Keita, fost jucător la FC Barcelona, la finalul meciului cu Congo, în urma căruia Mali a obţinut calificarea între primele opt reprezentative ale Africii.

„Voi spune guvernului să ne reducă primele, prioritatea mea este să joc pentru ţară”, a spus Keita, care a adăugat că majoritatea coechipierilor săi a renunţat de asemenea la o parte din bonusuri.

Mali a făcut parte din grupa B la Cupa Africii 2013, terminând pe locul 2, după Ghana, cu 4 puncte. Keita şi colegii săi au câştigat cu Niger (1-0), au pierdut cu Ghana (0-1) şi au remizat cu Congo (1-1), iar în sferturile de finală vor întâlni ţara gazdă a turneului, Africa de Sud.

Conflictul din Mali s-a accentuat la începutul anului 2012, când organizaţia separatistă tuaregă Mişcarea Naţională pentru Eliberarea regiunii Azawad a lansat atacuri pentru proclamarea independenţei.

Însă rebeliunea triburilor tuarege a fost deturnată imediat de o alianţă a miliţiilor islamiste afiliate reţelei teroriste Al-Qaida, ceea ce a determinat intervenţia Franţei şi, ulterior, şi a altor puteri.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close