Antena 3 CNN Sport Off Sport Imagini rare de la cel mai șocant derby din istorie. Peluza incendiată de ”câini” la Steaua - Dinamo din 1997

Imagini rare de la cel mai șocant derby din istorie. Peluza incendiată de ”câini” la Steaua - Dinamo din 1997

Imagini rare de la cel mai șocant derby din istorie. Peluza incendiată de ”câini” la Steaua - Dinamo din 1997
Sursa foto: Foto: captura video
de M.Z.    |    30 Noi 2016   •   15:04

Mai multe imagini rare de la cel mai șocant derby din istorie, Steaua-Dinamo, din 1997, când fanii ”câinilor” au incendiat peluza din Ghencea, au apărut, miercuri, în Gsp.ro.

Arhivele ziarelor și casetele video salvate de atunci mai păstrează câteva imagini rare ale evenimentelor. Printre ele, și un reportaj realizat de Cătălin Tolontan pentru un post TV .

Steaua era lider și se îndrepta spre câștigarea celui de-al cincilea titlu consecutiv, iar Dinamo era abia pe locul trei, fără șanse la campionat. Rivalitatea Steaua – Dinamo era însă la cote maxime. Pe un stadion arhiplin, cu 26.000 de suporteri, când echipele erau la încălzire, din peluza ocupată de suporterii roș-albilor a început să iasă fum. 

Până să apară pompierii, incendiul s-a extins repede, s-au aprins 2-3 sectoare și o pâclă neagră a acoperit întreg stadionul. Jandarmii au intervenit și ei, evacuându-i în forță pe ultrașii oaspeți.

A doua zi de la incident, Tolontan relata din peluza incendiată, în timp ce ținea crispat în mână o cutie de suc: ”Cilindre identice, pline cu substanță incendiară, au fost folosite de suporterii dinamoviști, susține Poliția Capitalei, pentru a aprinde scaunele de plastic ale tribunei din Ghencea. Zeci de asemenea cutii au fost găsite în tobele cu care suporterii au venit la meci”.

Peluza incendiata la Steaua - Dinamo din 1997 from Gazeta Sporturilor on Vimeo.

×
Subiecte în articol: incendiu Catalin Tolontan
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close