x close

Fii alături de noi!

De ce au fost suspendați Platini și Blatter din activitățile legate de fotbal

de 09 Ian 2016   •   14:38
De ce au fost suspendați Platini și Blatter din activitățile legate de fotbal 96
Camera de judecată a Federației internaționale de fotbal (FIFA) le-a notificat lui Joseph Blatter și Michel Platini motivarea deciziei de suspendare din orice activitate legată de fotbal, pentru 8 ani, ceea ce le dă celor doi posibilitatea de a face apel, fostul internațional francez anunțând deja, prin avocați, că își va exercita acest drept, transmite Agerpres.

Prin anunțarea deciziei de a-i suspenda pentru 8 ani pe președintele FIFA și pe președintele UEFA, pe 21 decembrie, Camera de judecată a organismului conducător al fotbalului preciza doar că a ținut seama de acuzațiile de "abuz de încredere și conflict de interese", precum și de "gestiune frauduloasă", renunțând la cea de corupție, dar fără să concretizeze elementele materiale pe care s-a bazat.

În comunicatul dat sâmbătă, Camera de judecată precizează că Blatter și Platini pot acum să facă apel la această sancțiune la comisia de recurs. Dacă acest apel este respins, președinții FIFA și UEFA se vor putea adresa Tribunalului de arbitraj pentru sport (TAS) de la Lausanne, instanța supremă a justiției sportive.

Oricare ar fi verdictul final al FIFA și, eventual, al TAS, Michel Platini nu va fi viitorul șef al FIFA, alegerile fiind programate pe 26 februarie, fostul conducător de joc al francezilor luând decizia să renunțe la candidatură.
poza

Actualitate

Mircea Badea, despre moartea lui Dan Condrea: Orice scenariu este posibil, mai puțin cel al accidentului

Mircea Badea crede că singura ipoteză care ar trebui exclusă în cazul morții lui Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, este cea a accidentului. Afirmațiile au fost făcute marți, la ”Sinteza...

25 Mai 2016  •  00:16

poza

Show

Veste tristă pentru Iulia Vântur

Salman Khan a declarat că nu este nici o nuntă în programul său, după ce s-a speculat că de ziua lui, în luna decembrie, se va căsători cu Iulia Vântur. Într-un interviu pentru bollywood...

24 Mai 2016  •  15:33

sati