Antena 3 CNN Sport Off Sport Naţional Arena, stadionul "made in Romania" la preţ de Germania

Naţional Arena, stadionul "made in Romania" la preţ de Germania

Naţional Arena, stadionul "made in Romania" la preţ de Germania
Sursa foto: Foto: facebook.com
24 Noi 2011   •   19:47

Naţional Arena a costat cât stadionul din Frankfurt, dar are calitate românească. Amândouă stadioanele au costat câte 190 de milioane de euro fiecare, dar al lor a fost construit când economia exploda şi salariile constructorilor erau de cel puţin 2000 de euro.

Stadionul nostru a fost construit în plină criză şi pe salarii de cinci ori mai mici. Şi totuşi, de ce Naţional Arena a costat la fel cât Commerzbank Arena?

Pentru a răspunde la această întrebare, Gazeta Sporturilor începe campania MADE ÎN ROMÂNIA, LA PREŢ DE GERMANIA, prin care compară cele două stadioane.

Aceeaşi firmă, pe aceeaşi bani a construit în România un stadion asemănător cu cel din Frankfurt, dar la o calitate net inferioară. Cu 126 de milioane, primarul lor a făcut stadionul şi cu alte 45, infrastructura de transport care deserveşte stadionului.

Doar acoperişul, terasa VIP şi chioşcurile exterioare sunt la fel ca la nemţi. Celelalte finisaje sunt de slabă calitate. Betonul folosit de ei e acoperit cu vopsea de bună calitate, la noi dacă verşi un pahar de suc, rămâne pătat, arată o comparaţia făcută de jurnaliştii de la Gazeta Sporturilor.

Stadionul de la Frankfurt a costat la fel ca Naţional Arena, dar acum 5 ani, când nu eram în plină criză economică.

Despre asemănările şi deosebirile dintre cele două stadioane,  şi în conturile căror firme merg zeci de milioane de euro, citiţi în ediţiile următoare ale Gazetei Sporturilor.

 


×
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close