Antena 3 CNN Sport Off Sport Patru FEMEI din atletism ar putea fi... BĂRBAŢI

Patru FEMEI din atletism ar putea fi... BĂRBAŢI

Patru FEMEI din atletism ar putea fi... BĂRBAŢI
25 Iun 2013   •   12:27

Un alt scandal de proporţii zguduie din temelii lumea atletismului mondial. Patru femei atlete, ale căror nume nu au fost făcute publice, sunt, din punct de vedere genetic, mai aproape de sexul masculin, anunţă agenţiile de presă britanice, preluate de Sovetsky Sport.

Cromozomii de tip XY, care determină sexul bărbătesc, (la femei sunt cromozomi XX), au fost descoperiţi în materialul genetic al acestor patru atlete. Mai mult, în corpul acestor femei au fost găsite glande sexuale masculine.

Se presupune că este vorba despre o malformaţie genetică, care transformă femeile în persoane cu o masă musculară mai mare şi o agresivitate mult mai dezvoltată decât în mod normal.

În viitorul apropiat, astfel de sportive vor fi excluse din competiţiile organizate de Asociaţia Internaţională a Federaţiilor de Atletism (IAAF). Forul mondial a precizat că vor fi modificate regulile de verificare şi stabilire a sexului competitorilor.

Suspiciuni similare au apărut în cazul alergătoarei sud-africane, Caster Semenya (foto jos). Este foarte posibil ca ea să fie una dintre cele patru atlete implicate în acest ultim scandal.

×
Subiecte în articol: atletism
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close