Antena 3 CNN Sport Off Sport Poliţia Capitalei a deschis dosar penal în cazul dinamovistului ucis după derby-ul cu Steaua

Poliţia Capitalei a deschis dosar penal în cazul dinamovistului ucis după derby-ul cu Steaua

Poliţia Capitalei a deschis dosar penal în cazul dinamovistului ucis după derby-ul cu Steaua
25 Aug 2016   •   13:05

Începând de miercuri seară, anchetatorii au deschis un dosar penal în care se investighează fapta de omor a suporterului dinamovist, care şi-a pierdut viaţa după derby-ul cu Steaua, de sâmbăta trecută, scrie Digisport.ro.

De miercuri seară, în cauză a fost începută urmărirea penală în rem pentru omor, iar poliţiştii de laServiciul Omoruri, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au început audierile. Sarcina lor este să identifice presupusul autor, să întocmească un portret-robot al acestuia, iar pentru asta caută imagini de pe camerele de supraveghere.

Un tânăr suporter dinamovist a decedat miercuri, 24 august, la spitalul Sfântul Pantelimon din capitală. Adrian Daniel Matei, în vârstă de 18 ani, a fost implicat într-un conflict cu un presupus suporter stelist, în timp ce se îndrepta spre casă, după derby-ul dintre Steaua și Dinamo, scor 1-1, de sâmbătă. El a intrat ulterior în comă şi azi a pierdut, din păcate, lupta.

Digisport.ro a adunat informaţii de la unul dintre cei mai buni prieteni ai victimei, Alexandru, care era împreună cu Adrian în momentul în care a avut loc conflictul. Potrivit spuselor acestuia, cei doi se îndreptau liniştiţi spre casă (zona Titan), când au văzut un tânăr purtând însemnele lui Dinamo agresat. Au sărit imediat în apărarea acestuia, însă totul a luat o turnură tragică.

”Noi am plecat de la stadion imediat după meci. Nu aveam însemne cu Dinamo, deoarece știam că este periculos, dar în fața noastră se afla un tânăr care avea în mână un fular al ”câinilor”. La un moment dat, când ne aflam în zona "Potcoava", pe bulevardul Nicolae Grigorescu, băiatul care se afla în fața noastră a fost abordat de un tip. Au discutat puțin, după care fanul dinamovist a început să fie lovit.

Noi am alergat să-l ajutăm, l-am împins pe cel care l-a atacat pe dinamovist și am vrut să fugim, dar când m-am uitat după Adi, am văzut că era plin de sânge, căzut pe stradă. Nu îl lovise vreo mașină, băiatul pe care l-am salvat mi-a zis că a văzut cum prietenul meu a fost lovit cu o sticlă de cineva. Am mers și l-am luat pe Adrian, din stradă, după care am sunat la Salvare și la Poliție.

După ce am ajuns la spital, băiatul pe care l-am salvat mi-a povestit că agresorul l-a întrebat de ce umblă cu fularul cu Dinamo pe stradă și dacă nu consideră că e periculos. Eu cred că agresorii au fost steliști, pentru că ne-au amenințat pe rețelele de socializare înaintea jocului”, a povestit pentru digisport.ro, Alexandru, prietenul victimei.

Din nefericire, totul s-a transformat într-o adevărată dramă, în această dimineaţă Adrian pierzând lupta, în ciuda eforturilor făcute de medici. 

Potrivit informaţiilor obţinute până în prezent, Institutul de Medicină Legală a trimis o echipă la spitalul Sf. Pantelimon pentru a ridica trupul victimei în vederea efectuării autopsiei.

Adrian Daniel Matei era jucător de hochei pe iarbă la echipa CS Antilopa şi elev în clasa a 12-a la Liceul Anghel Saligny.

Dinamo Bucureşti a oferit un punct de vedere ca urmare a tragicului eveniment, prin vocea directorului sportiv Ionel Dănciulescu. ”Suntem şocaţi că în România, în anul 2016, se poate ajunge la aşa ceva. Clubul Dinamo îşi exprimă întreaga compasiune şi sincerele condoleanţe familiei celui dispărut în aceste circumstanţe tragice. Autorităţile trebuie să-şi facă datoria şi să-i prindă cât mai repede pe autorii acestei crime, cerem dreptate!”.

×
Subiecte în articol: dosar penal suporter Dinamo steaua
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close