Antena 3 CNN Sport Off Sport Record mondial la fotbal. Cel mai mare număr de jucători și cel mai lung meci din istorie. Scor: 505 la 504

Record mondial la fotbal. Cel mai mare număr de jucători și cel mai lung meci din istorie. Scor: 505 la 504

Record mondial la fotbal. Cel mai mare număr de jucători și cel mai lung meci din istorie. Scor: 505 la 504
07 Iun 2016   •   12:00

Chilienii au stabilit un nou record mondial pentru cel mai mare număr de jucători care au participat la un meci de fotbal. Recordul a fost stabilit la 22 mai 2016, după ce 2.357 de persoane din două echipe au tras lovituri cu piciorul în minge în peste 120 de ore, în cadrul unui meci demonstrativ de fotbal. Rezultatul a fost strâns, 505-504. Totodată, a fost cel mai lung meci de fotbal din istorie, potrivit Digi24.

Recordul a fost recunoscut de Guinness World Records, potrivit www.rador.ro. Meciul a fost jucat pe stadionul din districtul La Florida, din capitala chiliană, Santiago de Chile. Cei mai mulți jucători au fost amatori, dar în echipe au fost incluși, de asemenea, și câțiva profesioniști.

Portarul Gabriel Jesús Castellón, de la clubul Wanderers din prima ligă chiliană de fotbal, a declarat că este fericit că s-a implicat în stabilirea recordului mondial pentru țara sa.

Precedentul record al celui mai lung maraton de fotbal a fost de 105 de ore și a fost realizat de membri ai „The Craig Gowans Memorial Fund” (Marea Britanie), în Edinburgh, la 4-8 iulie 2015, notează www.guinnessworldrecords.com. Încercarea de doborâre a recordului a avut drept scop strângerea de fonduri pentru Fundația Prietenii Copiilor Bolnavi.

×
Subiecte în articol: record fotbal Chile
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close