Antena 3 CNN Sport Off Sport România va participa la jocurile paralimpice

România va participa la jocurile paralimpice

România va participa la jocurile paralimpice
Sursa foto: Foto: gov.ro
de M.Z.    |    15 Feb 2017   •   10:04

România va participa anul acesta, alături de alte 14 naţiuni, la jocurile paralimpice organizate de Prințul Harry. 

Jocurile Invictus sunt dedicate militarilor care au fost răniţi pe câmpurile de luptă şi adună participanţi din 14 state. 

Lotul a fost prezentat miercuri în prezenţa Ministrului Apărării Naţionale. Campania ”Pedalăm pentru Invictus” a fost organizată de asociația Povestaşii.

Cantonamentul a fost deschis de ministrul Apărării Naţionale. Militarii au primit echipamente speciale de competiție, adaptate în funcţie de situaţia medicală a fiecăruia şi felicitări pentru voinţa de a-şi servi ţara şi dincolo de teatrul de luptă.

”La nivel de jocuri, România va fi pe podium. Cred că vor câştiga cu certitudine la camaraderie”, a spus ministrul Apărării, Gabriel Beniamin Leș.

Militarii se vor antrena în peste 10 probe, printre care canotaj de interior, şi sporturi care pot fi practicate de persoane aflate în scaunul cu rotile. Jocurile Paralimpice Invictus sunt organizate anual de Prințul Harry. Anul trecut, România a ratat competiția pentru că s-a înscris târziu. 

Campania ”Pedalăm pentru Invictus 2017” organizată de asociația Povestaşii a început în luna iunie. La acțiune au participat pe rând mai multe personalități, printre care și ministrul Apărării Mihnea Motoc, dar și președintele Klaus Iohannis

În total, cei care au pedalat pentru un vis au mers pe bicicletă peste 6.000 de kilometri, care au fost scoși la vânzare cu 25 de euro bucata. 

×
Subiecte în articol: invictus printul Harry Klaus Iohannis
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close