Antena 3 CNN Sport Off Sport Sportiva care a reușit o evoluție spectaculoasă la Jocurile Olimpice de Iarnă 2018. Cine este Raluca Strămăturaru

Sportiva care a reușit o evoluție spectaculoasă la Jocurile Olimpice de Iarnă 2018. Cine este Raluca Strămăturaru

Sportiva care a reușit o evoluție spectaculoasă la Jocurile Olimpice de Iarnă 2018. Cine este Raluca Strămăturaru
Sursa foto: Foto: Raluca Strămăturaru/ Facebook
13 Feb 2018   •   17:42

Performanță uluitoare pentru România la Jocurile Olimpice de Iarnă.  Raluca Strămăturaru s-a clasat pe locul 7 la finalul probei de sanie de la PyeongChang.

Raluca Strămăturaru are 32 de ani și s-a născut pe 22 noiembrie și este legitimată la CSA Steaua – Centrul de sporturi de iarnă Predeal.

Poreclită ”Moxa”, sportiva din Bușteni, 1,74 metri înălțime și 74 de kilograme, a atras atenția în ultima vreme prin performanțe importante. Raluca Strămuturaru a câștigat Cupa Națiunilor și s-a remarcat la câteva etape din Cupa Mondială.

Raluca Strămăturaru concurează din 2001, iar din 2003 face parte din lotul României.

În 2010 Raluca Strămăturaru și-a riscat viața concurând pe sănii improvizate la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Vancouver

Raluca împreună cu sora ei, Violeta, au concurat pe sănii improvizate la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Vancouver.

„A fost o îndrăzneală la limită cu inconștiența. Au aflat că vor pleca la olimpiadă chiar de sărbători. Nici nu vreau să mă gândesc cu ce fel de echipamente au intrat in competiție. Săniile sunt vechi, au fost făcute așa: coarnele din Letonia, tălpile din Italia. Ce rezulatate sa ai când intri în luptă cu sportivi care au sănii de sute de mii de euro. Bine că au scăpat cu viață”, au spus atunci părinții celor două fete.

Sora Ralicăi a făcut parte din lotul României la Jocurile Olimpice 2010 de la Vancouver, dar nu a mai putut concura din cauza unui accident. La un antrenament, Violeta a pierdut controlul saniei şi s-a izbit violent de marginea pârtiei. 

Raluca Strămăturaru a participat și la Jocurile Olimpice din 2014, de la Soci. Sportiva s-a situat în primele 30 de locuri

România a fost reprezentată în 2014 la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci, la proba de sanie feminină de  Raluca Strămăturaru.

După ce a reuşit să încheie pe locul 18 Cupa Mondială în sezoanele 2011/2012 şi 2012/2013, în 2014 s-a situat pe locul 27. Dar, Raluca a avut evoluţii bune, cel mai important rezultat înregistrându-l în etapa a treia a Cupei Mondiale, de la Winterberg, la care s-a clasat pe poziţia a 19-a, după ce încheiase prima manşă cu al 13-lea timp.
Despre calificarea la Jocurile Olimpice de la Soci. Raluca acordase un scurt interviu cu privire la obiectivele pe care le are pentru anii ce urmează.

”Obiectivul este o clasare cât mai bună şi, bineînţeles, patru manşe bune. Din păcate, anul acesta a fost unul destul de greu şi în cea mai mare parte ca urmare a calificărilor pentru Jocurile Olimpice. Cei mai mulţi sportivi au venit cu ceva nou anul acesta, iar aici mă refer la materialul de concurs, care a făcut diferenţa.¬, spunea Raluca Strămăturaru. 

Rezultatele impresionante obținute de Raluca Strămăturaru în ultima perioadă

Raluca Strămăturaru  ocupat locul 6 în etapa de la Lillehammer (Norvegia), la 0.377 secunde distanță de câștigătoare, americanca Summer Britcher.

În clasamentul general al Cupei Mondiale, românca se află pe a 13-a poziție, cu 288 de puncte acumulate, lider fiind Natalie Geisenberger (Germania) - 880 p.

În concursul din Cupa Națiunilor, tot la Lillehammer, Strămăturaru a ocupat locul 3, în clasamentul general al celei de a doua competiții mondiale fiind pe 2, cu 416 puncte, în spatele rusoaicei Viktoria Demcenko.

Vezi galeria foto aici.

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close