Antena 3 CNN Sport Off Sport Tatăl lui Marco Simoncelli: Aş vrea un minut în care toate motoarele din Moto GP să fie turate

Tatăl lui Marco Simoncelli: Aş vrea un minut în care toate motoarele din Moto GP să fie turate

Tatăl lui Marco Simoncelli: Aş vrea un minut în care toate motoarele din Moto GP să fie turate
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
30 Oct 2011   •   20:46
Tatăl pilotului italian Marco Simoncelli, Paolo Simoncelii, a declarat că ar vrea ca la Grand Prix-ul de la Valencia, programat pentru 6 noiembrie, în loc să se ţină un minut de reculegere, toate motoarele să fie turate pentru 60 de secunde, în onoarea fiului său.

„În loc de un minut de reculegere, la Valencia aş vrea un minut în care toate motoarele din MotoGP, Moto2 şi 125cc să fie turate în acelaşi timp”, a declarat Paolo Simoncelii, la un post de televiziune din Italia.

Fiul acestuia, Marco Simoncelli, a murit după ce a fost implicat într-un accident oribil în timpul cursei de MotoGp de la Sepang, Malaysia.

Italianul a pierdut controlul motocicletei sale în turul doi al cursei şi a căzut în partea dreaptă, fiind aruncat în calea lui Colin Edwards şi Valentino Rossi. Ambii piloţi l-au lovit pe Simoncelli, a cărui cască a căzut în timpul incidentului.

Paolo Simoncelli a precizat că oameni din întreaga Italie şi din alte ţări au venit la Coriano pentru a-şi lua adio de la fiul său. „Au venit oameni din întreaga Italie şi din străinătate pentru a se despărţi de Marco. Ei plâng şi eu sunt cel care trebuie să îi consoleze. Uneori mă gândesc că Marco a fost un înger. Această căldură mă face să mă simt mai bine şi ne ajută mult. Cred că cheia acestei afecţiuni la adresa sa este surâsul lui”, a declarat tatăl sportivului decedat.

Mii de fani şi vedete din MotoGP, inclusiv septuplul campion mondial Valentino Rossi, au asistat joi seară, în oraşul Coriano, la funeraliile italianului Marco Simoncelli.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close