Antena 3 CNN Sport Off Sport Un fost traficant de droguri a devenit fotbalist profesionist în Chile

Un fost traficant de droguri a devenit fotbalist profesionist în Chile

Un fost traficant de droguri a devenit fotbalist profesionist în Chile
de M.T.    |    28 Feb 2013   •   14:39

În 2010, rusul Maxim Molokoedov era arestat în Chile şi trimis la închisoare pentru trafic de droguri. Trei ani mai târziu, a semnat un contract cu formaţia de ligă secundă Santiago Morning.

Povestea lui Molokoedov a început în momentul în care a fost arestat pe aeroportul din Santiago, după ce s-a descoperit că transporta 6 kilograme de cocaină.

A fost trimis la închisoare, unde a petrecut 3 ani, perioadă în care a început să joace fotbal alături de ceilalţi deţinuţi.

Norocul său s-a numit Frank Lobos, fost jucător la echipe importante, precum Colo Colo şi Vasco da Gama, care i-a văzut potenţialul în timpul unui program creat special pentru a-i ajuta pe cei din închisoare.

Pe baza recomandărilor lui Lobos, cei de la Santiago Morning i-au propus un contract lui Molokoedov, deşi acesta era în continuare deţinut.

Rusul a primit învoiri în timpul pedepsei pentru a merge să se antreneze şi să joace cu echipa din liga a doua, iar după eliberare, a devenit jucător cu normă întreagă.

Molokoedov, 25 de ani, nu fusese niciodată în Chile până la momentul arestării sale din 2010, însă acum nici nu se gândeşte să plece din ţara care i-a oferit o a doua şansă.

„Încă sunt în Chile, pentru că am un contract valabil pe un an. Voi trage tare şi sper că echipa poate ajunge în prima ligă. Îmi doresc doar să joc fotbal. Vorbesc zilnic cu familia mea pe Skype, dar nu mă voi întoarce. Am o şansă mare să joc fotbal aici, aşa că îmi doresc să rămân”, a spus Molokoedov, potrivit Eurosport.

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close