Antena 3 CNN Sport Off Sport Un participant la maratonul de la Tel Aviv a murit din cauza căldurii

Un participant la maratonul de la Tel Aviv a murit din cauza căldurii

Un participant la maratonul de la Tel Aviv a murit din cauza căldurii
de M.T.    |    15 Mar 2013   •   12:05

Unul dintre participanţii la maratonul de la Tel Aviv a murit, vineri, din cauza căldurii, în timp ce alţi 12 concurenţi se află în stare gravă, anunţă AFP, citată de Agerpres.

„Unul dintre participanţi, în vârstă de 49 ani, a decedat, iar 24 de participanţi au fost spitalizaţi, dintre care 12 în stare gravă, din cauza temperaturii ridicate, care a provocat insolaţii şi stări de deshidratare gravă", a declarat David Adom, purtătorul de cuvânt al serviciilor de urgenţă israeliene.

Nu este pentru prima oară când se întâmplă un astfel de incident, maratonul de la Tel Aviv din 2011 ducând la spitalizarea a 15 persoane şi la moartea unui concurent de 42 de ani, din acelaşi motiv.

Vineri dimineaţă s-au înregistrat peste 30 grade Celsius la debutul cursei de la Tel Aviv, unde temperatura urmează să atingă 36 grade în cursul zilei.

Organizatorii au decis miercuri să anuleze maratonul complet, de 42,195 km, din cauza valului de căldură anunţat de serviciile meteorologice, însă au menţinut semi-maratonul şi cursa de 10 km, devansând ora de start.


×
Subiecte în articol: deces val de caldura Israel maraton
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close