Antena 3 CNN Sport Off Sport UPDATE. Echipa de tenis a României s-a întors în ţară

UPDATE. Echipa de tenis a României s-a întors în ţară

UPDATE. Echipa de tenis a României s-a întors în ţară
Sursa foto: Foto: VideoNews
21 Apr 2015   •   11:33

Echipa naţională de tenis, care a calificat România în Grupa Mondială după 23 de ani de absenţă, a revenit în ţară. Sportivele au ajuns pe Aeroportul Otopeni în jurul orei 11:30.

Echipa noastră a învins Canada cu 3 la 1, după ce a şaptea jucătoare a lumii, Eugenie Bouchard, a pierdut două meciuri. 

România nu a mai ajuns în eşalonul de elită al Fed Cup din 1992. Cea mai bună performanţă a echipei noastre a fost calificarea în semifinalele competiţiei, la chiar prima participare, în 1973.


Căpitanul echipei, Alina Cercel-Tecşor, a explicat că toate fetele sunt emoţionate şi că se bucură foarte mult pentru acest rezultat. 
 
"Este un rezultat frumos, ni l-am dorit, ne-am dus hotărâte. Ne-a surâs şi soarta, totul s-a întâmplat cum ne-am dorit şi ne bucurăm să fim astăzi alături de dumneavoastră. Determinarea şi dorinţa de a ne depăşi au făcut diferenţa. Plus faptul că am fost o echipă adevărată."
 
Alexandra Dulgheru a adăuta că atmosfera de la Montreal a fost superbă şi că, la un moment dat, nu a mai auzit publicul advers, ci doar suporteri români. 
 
"După cum a zis şi Alina, suntem emoţionate. A fost o atmosferă incredibilă la Montreal. Ce am sesizat cel mi mult, publicul a venit în număr foarte mare, ne-am simţit ca la Galaţi, de multe ori nici nu mai auzeam publicul din Canada. A fost o experienţă unică, care ne-a încărcat de multă energie. Cred că şi datorită publicului am reuşit să câştigăm această confruntare."
 
Întrebată despre momentul în care jucătoarea canadiană Eugenie Bouchard a refuzat să-i strângă mâna, după tragerea la sorţi pentru întâlnirea Canada-România din Fed Cup, Alexandra Dulgheru a explicat că momentul a fost ciudat şi pentru ea. 
 
"A fost un moment destul de ciudat, ea a spus că nu a făcut-o în mod intenţionat la adresa mea, a spus că este o superstiţie de-a ei, i se pare ciudat să ureze succes adversarului înainte de meci. Mi s-a părut ciudat, pentru că Fed Cup de fapt asta reprezintă, fair-play, valori care duc spre fair-play şi gestul ei a venit în contradicţie cu aceste  valori. Poate m-a şi motivat acest lucru. Poate îmi doream mai mult să câştig acest meci, ca să pot să fac acel gest. Canadienii au venit la noi şi ne-au susţinut, nu au rezonat cu gestul acesteia."
 
Andreea Mitu a explicat că şi ea a avut foarte multe emoţii la meci, dar că a avut parte de o susţinere enormă din partea publicului.
 
"A fost un meci foarte emoţionant, trebuia să mă aştept să intru în oprice moment, dar cumva nu m-am aşteptat. Am avut o oră să pregătesc meciul. A fost foarte frumos, şi atmosfera şi oamenii, echipa, care a fost incredibilă. Cumva, am găsit o cale să câştig. Publicul român s-a auzit mult mai puternic decât cel canadian. La început a fost greu, dar deja prin setul 2 era doar un vuiet şi o agitaţie, auzeam doar "Andreea", a fost frumos. Spre sfârşit am putut să iau acest lucru şi să mă ajut de el."
 

×
Subiecte în articol: echipa tenis România tara performanta
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close