Antena 3 CNN Sport România a fost exclusă de la Campionatul Mondial de rugby! ”Stejarii” contestă decizia

România a fost exclusă de la Campionatul Mondial de rugby! ”Stejarii” contestă decizia

România a fost exclusă de la Campionatul Mondial de rugby! ”Stejarii” contestă decizia
15 Mai 2018   •   19:58

World Rugby a anunțat în această seară excluderea României de la Campionatul Mondial din 2019. ”Stejarii” vor rata astfel pentru prima dată un turneu final, după ce l-au folosit în preliminarii pe Sione Faka'osilea, care nu avea drept de joc pentru România. Spania și Belgia au fost și ele excluse!

Informația apărută în urmă cu o săptămână în Georgia s-a confirmat: România nu va juca la Mondialul din Japonia! Spania și Belgia au fost și ele excluse, astfel că Rusia se va califica la turneul final, urmând ca Germania să evolueze la baraj. Cele trei țări au primit câte cinci puncte penalizare pentru fiecare meci în care au utilizat rugbyști fără drept de joc, 40 pentru Spania și câte 30 pentru România și Belgia, scrie gsp.ro.

Totul a pornit de la scandalul iscat în ultima etapă a Rugby Europe Championship, când România avea nevoie de un pas greșit al Spaniei în Belgia pentru a obține calificarea directă la Mondial. Belgia s-a impus cu 18-10, după un meci controversat care a fost arbitrat de un român: Vlad Iordăchescu! Rezultatul a fost menținut de comisii, care au considerat că deciziile arbitrului nu au influențat decisiv rezultatul partidei și ”aparențele unui arbitraj părtinitor nu sunt suficiente pentru a întoarce un rezultat”.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close