Antena 3 CNN Sport Scandalul anului în Turul Franței. Nu s-a mai pomenit așa ceva

Scandalul anului în Turul Franței. Nu s-a mai pomenit așa ceva

Scandalul anului în Turul Franței. Nu s-a mai pomenit așa ceva
19 Iul 2015   •   23:15

Rutierul argentinian Eduardo Sepuvelda a fost exclus din Turul Franței în urma deciziei juriului de comisari pentru că a parcurs câteva zeci de metri...în mașină, a anunțat echipa rutierului, "Bretagne Séché Environnement", și organizatorul "Marii Bucle", citați de AFP, scrie agerpres.ro. 

În cursul etapei a 14-a, dintre Rodez și Mende, ciclistul "a fost victima unei defecțiuni mecanice și a fost neglijent în momentul depanării", a explicat directorul sportiv al echipei sale, Emmanuel Hubert.

"El a rămas la marginea șoselei, nu l-am văzut imediat și m-am oprit ceva mai târziu. Într-un moment de panică, Eduardo s-a pierdut și s-a urcat în mașina Europcar pentru a ajunge până la mine. El a făcut vreo 100 de metri. Dar nu ar fi trebuit să facă, trebuia să meargă pe jos", a explicat directorul sportiv.

Sancțiunea a fost fără milă: excluderea din cursă și 200 de franci elvețieni amendă (192 euro aproximativ).

"Este o sancțiune severă pentru că nu a vrut să trișeze. Și este regretabil pentru că era liderul nostru, locul 19 la general", s-a plâns Hubert.

La rândul său, directorul cursei, Thierry Gouvenoud, a confirmat această versiune, explicând că Vincent Lavenu (manager Europcar, aflat la volanul unui vehicul "taxi") "a fost surprins să vadă un ciclist urcându-se în mașina sa".

×
Subiecte în articol: Turul Frantei ciclism
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close